El Govern de la Generalitat ha aprovat avui els nomenaments d\'Àngels Vivas Larruy, com a secretària de Relacions amb l\'Administració de Justícia; de Núria Clèries i Nerín, com a directora general de Modernització de l\'Administració de Justícia; d\'Isidor García Sánchez, com a director general de Recursos de l\'Administració de Justícia, i de José Pascual Ortuño Muñoz, com a director general de Dret i d\'Entitats Jurídiques.

Secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia

Àngels Vivas Larruy (Barcelona, 1957). Llicenciada en dret. És magistrada de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i fou membre electe de la Sala de Govern del mateix Tribunal.

Va ingressar a la carrera judicial el 1982 i ha estat jutgessa de primera instància i instrucció a Vilanova i la Geltrú i a Barcelona; jutjessa degana de Barcelona, lletrada del Servei d’Inspecció del Consell General del Poder Judicial; magistrada de la Secció Desena (penal) de l’Audiència Provincial de Barcelona i, des del 1992, magistrada del TSJ.

Dins de la seva activitat acadèmica, ha impartit classes de dret del treball i Seguretat Social com a professora associada a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Politècnica de Catalunya; alhora ha exercit com a tutora de dret processal i pràctica jurídica del CGPJ.

Membre de l’associació Jueces por la Democracia, ha destacat per la seva activitat com a conferenciant en l’àmbit de les relacions laborals i dels drets de la dona a l’Administració de justícia. És autora de l’informe de la Comissió del CGPJ per a la igualtat d’oportunitats de dones i homes a la judicatura (2005) i de l’obra col•lectiva Tractat medicolegal sobre incapacitats laborals. La incapacitat permanent des del punt de vista medicolegal (2006).

Directora General de Modernització de l’Administració de Justícia

Núria Clèries Nerín (Barcelona, 1958) Llicenciada en dret i diplomada en criminologia per la Universitat de Barcelona. Des del gener de 2004 i fins a l’actualitat, ha estat directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Va ingressar a la carrera judicial l’any 1985. Ha estat magistrada de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) des de l’any 1991. Anteriorment ha estat lletrada adscrita al Servei d’Inspecció del Consell General del Poder Judicial (1995-2001), adscrita a la Comissió d’elaboració i seguiment del Llibre Blanc de la Justícia del CGPG i membre electe de la Sala de Govern del TSJC (2002-2004).

Núria Clèries ha estat professora de dret orgànic a l’Escola Judicial des de l’any 2004 i també ha realitzat diverses activitats de cooperació internacional: coordinadora de la Comissió de Treball sobre Oficina Judicial en el Fòrum Centreamericà per la Independència del Poder Judicial i l’Eficàcia de l’Administració de Justícia a Centreamèrica (Associació catalana de professionals de la cooperació-Jutges per la democràcia) i consultora internacional per a l’elaboració del Reglament del Departament de Registre i Control del Consell Nacional de la Judicatura en el Projecte de Suport al Poder Judicial d’Equador (Agència Espanyola de Cooperació Internacional).

Director General de Recursos de l’Administració de Justícia

Isidor García Sánchez (Barcelona,1958). Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona a l’any 1980, ha exercit d’advocat col•legiat per l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona durant el periode 1983-2003.

Des del desembre 2003, ha estat cap del Gabinet del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Vallès i posteriorment, des del desembre del 2006, de la consellera de Justícia, Montserrat Tura.

Isidor García que, des de l’any 1982 ha estat sempre lligat a la docència universitària, ha exercit de professor de les assignatures de “Dret Civil” i “Dret de l’Empresa” a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona (UB).

És membre, des de l’any 2005, de la Comissió de Seguiment per a la Implantació de la Justícia de Proximitat a la ciutat de Barcelona en representació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Director General de Dret i Entitat Jurídiques

José Pascual Ortuño Muñoz (Yecla —Múrcia—, 1951). Llicenciat en dret i magistrat de la Secció 12a de l’Audiència Provincial de Barcelona, especialitzada en dret de família, de la persona i protecció de menors.

Va ingressar a la carrera judicial el 1990 i ha estat jutge de primera instància i instrucció a Lleida, vicedegà dels jutjats de 1a instància de Barcelona i magistrat del Jutjat de 1a Instància núm. 14 de Barcelona. Alhora ha estat coordinador, el 2006, de les experiències pilot del Consell General del Poder Judicial sobre mediació familiar.

Com a docent s’ha dedicat a la formació de jutges i magistrats a l’Escola Judicial, a escoles judicials de França i Portugal, a l’Aula Judicial Iberoamericana i a la xarxa de formació judicial europea i també ha desenvolupat la seva activitat en l’àmbit de la cooperació judicial internacional. Així mateix ha impartit dret civil a la Universitat de Múrcia i a la Universitat Pompeu Fabra.

És autor de nombrosos treballs en matèria de dret de família i de menors.