Des de la tarda del proper dilluns, 15 d’agost, fins a la nit de diumenge, 21 d’agost, es podrà visitar al barri de Gràcia, a la plaça Rovira i Trias, la carpa-botiga de productes d’artesania elaborats als tallers dels centres penitenciaris de Catalunya.

Es tracta d’una exposició i venda de peces de bijuteria, cartró pedra, ceràmica, disseny en paper, escultura, fusteria, punt de creu, confecció, etc. L’horari d’atenció al públic serà de 18 a 24 hores els dies feiners i de 18 a 2 de la matinada els festius.

Aquesta exposició s’emmarca dins de les activitats dutes a terme als centres penitenciaris en el decurs de l’Any del Llibre i la Lectura a les presons catalanes i compta amb el suport i la col·laboració de la fundació d’ajuda a la reinserció ARED. Les peces que es venen són elaborades pels interns i internes amb la supervisió de monitors i professionals dels tallers artístics dels establiments penitenciaris.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia té com a objectiu la reeducació i reinserció social de les persones privades de llibertat, amb el desenvolupament de programes educatius com són els tallers d’arts plàstiques.

Els tallers artístics dels centres penitenciaris catalans van consolidar-se l’any 1987, i, des d’aleshores, guiats per un artista professional, acosten l’art als interns i internes i els donen l’oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats artístiques que ofereixen un espai d’ampliació de coneixements, d’aprenentatge de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col·lectiu i de treball de l’autoestima, aspectes tots ells molt importants per a la reinserció.