El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret 47/2006, de 28 de març, que regula  els requisis i el procediment de selecció del personal interí, després dels informes preceptius i de la consulta amb les organitzacions sindicals. El Decret preveu la possibilitat d’organitzar les borses per jurisdiccions i pel que fa a l’àmbit territorial, remet a la seva regulació mitjançant una ordre del conseller. 

L’ordre preveu  els procediments de selecció i convocatòria; l’organització per jurisdiccions, civil i penal; la formació prèvia dels treballadors interins i l’assignació per centres de destinació. Pel que fa als àmbits territorials, estableix els corresponents a les quatre audiències provincials, i dins d’aquests àmbits, preveu que es pugui establir grups de partits judicials.

Actualment s’està ultimant també l’elaboració de la resolució de convocatòria. Les bases projectades estableixen els centres de destinació del personal, distingint entre la jurisdicció civil i penal, i l’agrupació de les demarcacions territorials per partits judicials. Per fer aquesta agrupació s’ha tingut en compte l’estructura territorial actual del Departament.