Diversos metges de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) impartiran un curs de medicina legal i forense a facultatius de l'Hospital de Figueres, organitzat per la divisió de Girona de l'IMLC, amb la participació de diversos ponents advocats del Cololegi de Metges de Figueres.

Concretament, aquest Curs va adreçat a facultatius de l’Hospital i d’atenció primària i diplomats d’infermeria, tant metges com infermeres. Es preveu una assistència d’uns 50 professionals.

El Curs, que tindrà lloc quatre divendres, de 8.30 a 14.30 hores, començarà el 25 de maig i finalitzarà el 15 de juny. Els temes sobre els quals tractarà la primera jornada són, entre altres, medicina legal i forense. IMLC: organització, que anirà a càrrec del Dr. Narcís Bardalet, subdirector de l’IMLC a Girona; documents medicolegals: certificats mèdics, certificats de defunció, comunicats judicials; responsabilitat professional mèdica, etc.

També es tractarà sobre temes mèdics d’interès medicolegal per al metge assistencial, com la història clínica, el consentiment informat, drets del malalt, violència contra metges al seu lloc de treball, internaments psiquiàtrics i atenció al malat psiquiàtric.

El Curs és fruit del conveni que l’Institut de Medicina Legal i Forense va signar l’any passat amb la Fundació Hospital de Figueres pel que fa a col•laboració, formació, docència i conferències per part d’ambdues institucions.

Us annexem el programa del Curs.