El Consolat de Mar de Barcelona va celebrar ahir la seva diada patronal de Sant Marc, en un acte que va reunir els membres del Consell de Vint, òrgan de govern de la institució, i que va presidir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, juntament amb el president del Consolat i de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i Maseda.

L’acte de celebració va començar amb una missa d’acció de gràcies a l’església parroquial de la Basílica de Santa Maria del Mar i, tot seguit, el president del Consolat de Mar va oferir una recepció a la Casa Llotja de Mar, seu corporativa de la Cambra de Barcelona. En aquest acte festiu també va participar el director de serveis jurídics de Gas Natural per a Llatinoamèrica, qui va aportar la visió i experiències empresarials de l’arbitratge comercial internacional.

 Consolat de Mar

El Consolat de Mar és un òrgan de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona que exerceix les funcions arbitrals, de mediació i conciliació dels conflictes mercantils, tant en l’àmbit nacional com internacional. Aquesta institució, nascuda a l’Edat Mitjana, dirimia els plets entre els mercaders i els homes de mar i procedia a la compilació de textos i lleis de procedència i activitat molt diversa que conformaven la base jurídica d’actuació dels diversos consolats existents a la mediterrània.