CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:La consellera de Jutícia participa en la conferència "Impunitat versus Diàleg Rwanda/RD Congo"
DIA:Dimarts 8 de maig
HORA:A les 19.30 h
LLOC:Cololegi d'Advocats de Barcelona
C/Mallorca 283 (aula 72-73, 2a planta). 08010-BARCELONA
La consellera de Justícia, Montserrat Tura participarà demà, 8 de maig a les 19.30 h, en la conferència "Impunitat versus Diàleg Rwanda/RD Congo" a la seu del Cololegi d'Advocats de Barcelona. En aquesta conferència es vol donar a conèixer com la lluita contra la impunitat a l'Àfrica central i el diàleg poden ser instruments claus per a la transformació positiva del conflicte rwandès.

En l'acte, que serà presentat i moderat per la degana de l'ICAB, Sílvia Gimenez-Salinas, també hi participarà el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Xavier Badia; Cynthia McKinney, ex membre del Congrés dels Estats Units d'Amèrica (Comitè de Relacions Internacionals) i Advisory Member of the Brussells Tribunal on Iraq i l'advocat i mediador en conflictes, representant legal de les víctimes de Rwanda i la RD Congo i del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs, oSr. Jordi Palou-Loverdos.

"Impunitat versus Diàleg Rwanda/RD Congo"

La tragèdia rwandesa, que esclatà el 1990 i que encara avui desplega els seus efectes sobre Àfrica Central, ha causat la pèrdua de set milions de vides humanes -entre les quals es troben els espanyols Joaquim Vallmajó, 4 religiosos maristes, Flors Sirera, Manuel Madrazo, Luis Valtueña i Isidro Uzcudun- i la destrucció del teixit social, econòmic i mediambiental.

L'acte està organitzat per l'Oficina de promoció de la Pau i els Drets Humans, el Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs, el Cololegi d'Advocats de Barcelona i compta amb la cololaboració del Departament de Justícia i de l'Agencia Española de Cooperación Internacional.