En aquest centre de producció industrial treballen uns 50 interns del Centre Penitenciari Quatre Camins. Es tracta del segon taller productiu situat fora d'una presó.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha inaugurat aquest matí el nou taller exterior que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) té instal•lat des de fa un mes a la nau núm. 4 del polígon industrial Pla de Sota el Molí, de Montmeló, on diàriament acudeixen per treballar-hi uns cinquanta interns del Centre Penitenciari Quatre Camins.

El nou centre de producció extern, ubicat dins l’esmentada nau industrial (de 775 metres quadrats), proporciona feina remunerada a uns cinquanta interns de règim obert, que treballen en dos torns de cinc hores —de les 9 a les 14 hores i de les 14.15 a les 19.15 hores— i que diàriament s’hi desplacen en un autocar.

Els interns desenvolupen activitats industrials de muntatge i manipulació per a sis empreses diferents. En concret, munten cablatges de caixes de comptadors, fan muntatges de diferents connectors elèctrics, suports per a barres de cortina, enfaixament de corretges de cautxú i manipulació de components per al sector automobilístic.

D’ençà que, un mes enrere, el CIRE —que és l’empresa pública dependent del Departament de Justícia que gestiona la inserció laboral i formativa de les persones sotmeses a mesures judicials— va posar en funcionament aquest nou taller amb dues empreses com a clients, quatre empreses més li han encarregat part de la seva producció, i es preveu que aquest nombre augmentarà en el futur.

Amb aquesta iniciativa el CIRE reprodueix una experiència que funciona amb èxit des de l’any 1992 al taller exterior de Raïmat, on prop d’un centenar d’interns del Centre Penitenciari Ponent realitzen diàriament activitats relacionades amb els sectors de la fusteria, serralleria i muntatge. Fins fa un mes, Raïmat era l’únic centre de producció exterior que hi havia a tot l’Estat espanyol.

El CIRE ha donat feina durant l’any 2006 a una mitjana de 2.000 interns dels centres penitenciaris de Catalunya, xifra que suposa un creixement de més del 15% sobre la del 2005.