Marina Geli inaugura el nou Hospital d'Igualada



La consellera de Salut, Marina Geli, inaugurarà demà dissabte, 31 de març, a les 13 hores, l'Hospital d'Igualada (AV. Catalunya, 11), a la comarca de l'Anoia.

El nou hospital és un únic edifici de 3 cossos i ocupa una superfície total de 30.000 metres quadrats (una àrea ambulatòria, una d'hospitalització i una de serveis de suport).

El nou centre disposarà d'una capacitat màxima de 204 llits d'internament d'aguts, 40 de sociosanitaris, 10 de medicina intensiva (UCI) i 53 llits d'alternatives a l'hospitalització.

A la planta baixa s'hi habilitarà l'Àrea de Diagnòstic per la imatge Urgències, la base del Servei d'Emergències Mèdiques i el vehicle d'assistència medicalitzada-VAM, bloc quirúrgic amb 6 quiròfans, un bloc d'obstetrícia amb 3 sales de part, el laboratori, esterilització, farmàcia i cuina. La planta la completen l'àrea logística, el magatzem i dependències de serveis generals, a més de sales de reunions.

A la planta primera s'hi trobarà la unitat d'atenció al ciutadà, 8 gabinets d'exploració, la zona d'hospital de dia mèdic, l'hospital de dia quirúrgic i l'àrea de cirurgia menor ambulatòria: 2 quiròfans. També hi haurà 38 consultoris per visites, 26 monitors d'hemodiàlisi (capacitat màxima) i un àrea de 500 m2 destinada a medicina física i rehabilitadora, a més de despatxos mèdics, aules de formació, oficines i informàtica.

La segona planta la configuraran l'àrea d'hospitalització sociosanitària, l'àrea maternoinfantil, i la unitat de vigilància intensiva.

Finalment a la planta tercera s'hi habilitarà, l'àrea d'hospitalització mèdica i l'àrea d'hospitalització quirúrgica.

El nou hospital comptarà amb un plantilla aproximada de 800 professionals. A més, l'Ajuntament d'Igualada urbanitzarà tot l'entorn de l'hospital i farà un aparcament soterrat amb 350 places.

30 de Març de 2007





CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Inauguració de l'Hospital d'Igualada
DIA:31 de Març de 2007
HORA:13.00 h
LLOC:Hospital D'Igualada
Avda. Catalunya, 11, Igualada