El Departament de Salut rebrà del Ministeri de Sanitat prop de 16 milions d’euros per tal de donar impuls a la implantació de la targeta sanitària (TSI), la recepta electrònica, la cita mèdica per internet i la història clínica compartida a tot Catalunya.

El finançament del projecte ve donat per la signatura d’un conveni marc de col•laboració entre el Ministeri de Sanitat, el Ministeri d’Indústria i l’empresa pública Red.es que permetrà impulsar a tot Espanya la denominada “sanitat en línea”.

L’actuació s’emmarca dins el “Plan Avanza” del Ministeri d’Industria per tal d’arribar a la completa informatització de tot el sistema sanitari garantint així la interconnexió i la interoperativitat entre els sistemes d’informació de les diferents Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat.

La implantació generalitzada de la TSI, la recepta electrònica, la cita mèdica per internet i la història clínica compartida permetrà la millora de la qualitat assistencial dels ciutadans a la vegada que facilitarà la mobilitat geogràfica de tots els ciutadans entre Comunitats Autònomes.