Desè comunicat del brot de legionel·losi a Vic

Ahir es va donar l'alta mèdica a sis dels afectats

query_builder   15 novembre 2005 20:01

event_note Nota de premsa

Desè comunicat del brot de legionel·losi a Vic

Ahir es va donar l'alta mèdica a sis dels afectats

Les persones afectades, a data d’avui, pel brot de legionel•losi a Vic són 45. Del total de casos, 2 han mort, 32 ja han estat donades d’alta i la resta d’afectats, 11 en total, encara continuen ingressats: 9 ho estan a l’hospital General de Vic (1 a la UCI), 1 a l’hospital Trueta de Girona i 1 a l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

El Departament de Salut ha detectat la presència de Legionella pneumophila Serogrup 1 en cinc de les mostres corresponents a 5 circuits de refrigeració de 2 de les empreses inspeccionades. Les mostres positives han de ser ara contrastades amb les dels pacients per poder afirmar quin es el focus responsable del brot. Els resultats definitius estaran disponibles durant la propera setmana.

Entre els dies 27 d’octubre i 8 de Novembre s’han investigat 9 empreses, que disposen, en total, de 30 circuits de refrigeració amb torres o condensadors evaporatius, ubicades fins a 1.500 metres dels llocs d’exposició dels casos. Totes aquestes instal•lacions estaven censades.

En aquestes empreses s’han pres un total de 28 mostres dels circuits, s’han recollit les dades sobre el manteniment higiènic sanitari i s’ha procedit a desinfectar-les totes. En conseqüència, les torres on s’ha detectat legionel•la estan desinfectades i no representen, actualment, cap focus de risc.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined