La consellera de Salut, Marina Geli, i el president de la Fundació Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, signen avui un conveni de col•laboració per tal de portar a terme actuacions de promoció d’hàbits saludables.

L’acord contempla incentivar i organitzar activitats conjuntes per a la promoció i el foment d’hàbits saludables, adreçades als ciutadans, en consonància amb els objectius que es defineixen en el Pla de Salut de Catalunya.

En concret, es preveu fomentar en les escoles esportives activitats encaminades a promoure pautes de vida sana; preparar activitats conjuntes tant en l’àmbit de la investigació o l’estudi, com en el de l’edició de publicacions; propiciar la presència de tècnics, jugadors i exjugadors del FC Barcelona en activitats organitzades pel Departament de Salut; i col•laborar en les campanyes de sensibilització en temes de salut pública, entre d’altres.

La primera de les col•laboracions, pel que fa a temes de sensibilització en salut pública, serà amb motiu del Dia mundial de la Sida. El departament de Salut col•labora amb la compra d’un llaç de caramel de la Pastisseria Escribà. Tant la consellera Marina Geli, com el director del Barcelona FCB, Joan Laporta portaran el llaç creat per la Pastisseria Escribà.

A l’acte també hi serà present Bonaventura Clotet, president de la Fundació de lluita contra la Sida. La Fundació de lluita contra la Sida es va crear l’any 1992 a partir de la Unitat VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Aquesta Unitat va ser la primera de l’Estat que va integrar l’assistència mèdica, d’infermeria, psicologia, dietètica i social per atendre els pacients VIH positius.