La consellera de Salut, Marina Geli, assistirà, demà dissabte 7 d'octubre, a la reunió de constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut d'Osona.

L'acte tindrà lloc a les 19h a la Sala Sert de la Cambra de Comerç de Vic, i després la consellera atendrà els mitjans de comunicació.

La Comissió de Govern de Polítiques Socials va acordar el passat 26 de setembre la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut d'Osona i va aprovar els seus Estatuts.

El Pacte de Salut de 28 de gener de 2005, subscrit entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament de Manlleu, l'Ajuntament de Torelló, l'Ajuntament de Centelles i el Consell Comarcal d'Osona, va acordar la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut d'Osona, pel qual les administracions que hi intervenen treballaran conjuntament en la planificació, ordenació, avaluació i coordinació dels centres, serveis i
establiments de protecció de la salut i d'atenció sanitària, sociosanitària i de rehabilitació que desenvolupen la seva activitat dins l'àmbit territorial de la comarca d'Osona.

A aquest Pacte de Salut s'hi van adherir posteriorment els municipis de Balenyà, Brull, Folgueroles, Olost, Perafita, Roda de Ter, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Sobremunt, Sora, Taradell, Tavèrnoles, Tavertet, Tona i Vilanova de Sau.

L'objectiu prioritari dels governs territorials de salut és contribuir a la millora de la salut de la població de referència. Les funcions bàsiques per l'assoliment d'aquest objectiu són l'ordenació, la priorització i coordinació dels recursos dels seus territoris de referència per garantir la prestació efectiva de la cartera de serveis del sistema de salut. Els consorcis de govern orientaran aquest efectiu i desenvoluparan les seves funcions a partir de les directrius d'abast general determinades pel Departament de Salut, des de l'aplicació de criteris de descentralització i corresponsabilització amb els ajuntaments.




CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Reunió de constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut d'Osona

DIA:Dissabte, 7 d'octubre de 2006
HORA:19h
LLOC:Sala Sert de la Cambra de Comerç de Vic (Edifici El Sucre. Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, 5). Vic.