El Departament de Salut ha tingut coneixement del diagnòstic de quatre nous casos de legionel•la a Vic, xifra que situa en vint-i-sis el nombre d’afectats pel brot de legionel•la.

El primer cas és un home de 54 anys que va iniciar símptomes el dia 25 d’octubre i va ingressar el dia 30 a l’hospital Trueta de Girona.

El segon cas és un home de 60 anys que va iniciar símptomes el dia 31 d’octubre i va ingressar a l’hospital General de Vic el dia 3 de novembre.

El tercer cas és una dona de 77 anys que va iniciar símptomes el dia 31 d’octubre i ha ingressat avui a l’hospital General de Vic.

El quart cas és un home de 59 anys que va iniciar símptomes el dia 14 d’octubre i va ingressar a l’hospital General de Vic el dia 1 de novembre.  

La resta dels afectats, 22 en total, dos van morir, un es troba a l’UCI, 10 ja han estat donats d’alta i els 9 restants continuen ingressats a l’hospital General de Vic, a la Clínica Sant Josep de Vic, a l’hospital Trueta de Girona i evolucionen favorablement.

El Departament de Salut, en col•laboració  amb l’Ajuntament de Vic, han portat a terme, en un radi d’acció de fins a 2 kilòmetres, les investigacions epidemiològiques i ambientals per tal d’esbrinar l’origen del brot. En total, s’han inspeccionat més de 40 empreses, i s’han pres 29 mostres corresponents a tots els circuits de refrigeració operatius en el moment de produir-se el brot. Les mostres actualment estan en processament de laboratori.

També s’ha fet desinfecció de xoc en 25 torres de refrigeració de 4 empreses situades dins el radi d’acció per tal de garantir el control del brot.

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui seguir apareixent altres cas contagiat anteriorment a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva i que es pot visitar la ciutat de Vic amb normalitat.