Brot de toxiinfecció alimentària d'àmbit estatal

30 persones afectades a Catalunya

query_builder   29 juliol 2005 19:00

event_note Nota de premsa

Brot de toxiinfecció alimentària d'àmbit estatal

30 persones afectades a Catalunya

El Departament de Salut ha tingut coneixement d’un brot de gastroenteritis en persones que tenien l’antecedent comú d’haver consumit uns pollastres a l’ast precuinats, envasats al buit, procedents d’una empresa d’àmbit estatal.

Els primers casos van iniciar els símptomes entre els dies 25 i 27 de juliol. El nombre d’afectats és de 30 persones de cinc famílies de Rubí, Vic, Gaià, Terrassa i Barcelona, 6 de les quals han requerit hospitalització (1 a l’Hospital de Terrassa, 4 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i 1 a l’Hospital d’Andorra).

La simptomatologia que presenten els afectats són vòmits, dolor abdominal i febre, malestar general, cefalees i dolors osteomusculars.

S’han practicat coprocultius als afectats, però encara no es coneixen els resultats dels mateixos.

Coincidint amb els casos detectats a Catalunya, s’ha rebut una notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, depenent del Ministeri de Sanitat i Consum, que informava de l’aparició de casos en diferents Comunitats Autònomes, relacionats amb la ingesta de pollastres elaborats per l’empresa SADA S.A, ubicada a Castella-la Manxa, de les marques “Pimpollo” i “Pollo Asado SADA”.

La pròpia empresa ha portat a terme les mesures de retirada del producte i alhora s’ha informat a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària per tal de garantir que els productes sospitosos ja no estan a la venda.

No obstant això, atès que la vida comercial del producte és d’un mes, i existeix la possibilitat que alguns ciutadans puguin conservar en el seu domicili algun d’aquests productes adquirit abans de la retirada del mercat, el Departament de Salut adverteix que no s’han de consumir amb independència de la data de caducitat i el lot de fabricació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined