20-4-2007

El president Montilla assistirà diumenge a l'obertura de la Plaça d'Europa de l'Hospitalet de Llobregat

oL'espai, de 33 hectàrees de superfícies, acollirà un gran centre d'activitat econòmica i de nova residència

oTambé serà a Ripollet on inaugurarà la fira "Sant Jordi a la Rambla" i visitarà l'ajuntament de la localitat


El president de la Generalitat, José Montilla, assistirà diumenge, dia 22 d'abril, a l'obertura de la Plaça d'Europa de l'Hospitalet, a partir de les 11.45 hores del matí. A l'acte hi assistiran també l'alcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho; el conseller de Política Teritorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i la consellera de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia, Fuensanta Coves.

La plaça d'Europa de l'Hospitalet ocupa una superfície de 33,4 hectàrees i acollirà un gran centre d'activitat econòmica i de nova residència que, a més, connectarà el teixit residencial dels barris del Gornal i de Santa Eulàlia. Barrejant grans espais públics per a zones verdes i vials i edificis destinats a diferents usos, la urbanització de la plaça significarà una notable millora de la mobilitat de la ciutat. Una millora en el transport que es farà més evident amb la nova estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que s'obrirà al maig i que en el futur serà un intercanviador amb la Línia 9 del metro.

L'ajuntament de l'Hospitalet, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat han invertit, a través del Consorci per a la Reforma de la Granvia, 65 milions d'euros en aquesta fase de l'obra, del total de 188 milions que suposa tota la reforma urbanística.

El president i la resta de la comitiva farà una passejada per la zona fins al centre de la plaça, on es troba ubicada l'olivera cedida per la Junta d'Andalusia que simbolitza l'arrelament a la ciutat dels immigrants que van arribar a Catalunya fa algunes dècades procedents del sud de la península. Seguidament, hi hauran parlaments del conseller Nadal; la consellera de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia; l'alcalde de l'Hospitalet i del president Montilla.

Després, la comitiva es traslladarà a la Fira de Barcelona on faran un recorregut pel Pavelló 0, juntament amb el president del Comitè Executi de la Fira, Josep Lluís Bonet i la resta de membres del comitè.


Visita a Ripollet

Abans de la visita a Hospitalet, a primera hora del matí, el president farà una visita institucional a Ripollet. El programa començarà a l'Ajuntament, a les 9.30 hores, on serà rebut per l'alcalde, Juan Parralejo, i la resta de la corporació municipal. Al consistori, signarà el llibre d'honor i mantindrà una breu trobada amb l'alcalde.

A les 10 del matí, el cap de l'Executiu català inaugurarà la Fira "Sant Jordi a la Rambla", organitzada per la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) i el Patronal Municipal de Cultura i Joventut, que enguany celebra la seva 20a edició. La Fira presenta productes d'artesania, entitats, llibres, roses, i també acull una mostra gastronòmica. Al mateix recinte, hi haurà parlaments de l'alcalde i el president de la Generalitat, que després faran una passejada per la mostra.



Recordatori

Acte: Visita a l'Ajuntament de Ripollet
Dia: Diumenge, 22 d'abril
Hora: 9.30 hores
Lloc: Carrer Balmes, 2. Ripollet.

Acte: Inauguració de la Fira "Sants Jordi a la Rambla".
Dia: Diumenge, 22 d'abril
Hora: 10.00 hores
Lloc: Centre cultural. Rambla Sant Jordi, 2.

Acte: Obertura de la Plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat
Dia: Diumenge, 22 d'abril
Hora: 11.45 hores. Hi haurà un parlament del president.
Lloc: Plaça d'Europa (Avinguda Granvia - C/d'Amadeu Torner).