5-2-2007

Dimecres vinent, dia 7 de febrer

El president de la Generalitat tractarà amb alts càrrecs catalans de les institucions europees els temes prioritaris per Catalunya en el marc de la UE

oEs reunirà amb el secretari general del Consell de Ministres de la UE, Javier Solana, i amb el comissari Joaquín Almunia
oVisitarà la delegació de la Generalitat a Brusseloles i oferirà la tradicional recepció d'Any Nou

El president de la Generalitat, José Montilla, viatjarà aquest dimecres, dia 7 de febrer, a Brusseloles per reunir-se amb els alts càrrecs catalans que treballen a la capital belga i repassar els temes prioritaris per a Catalunya dins les polítiques de la Unió Europea. En el decurs de la seva estada a Brusseloles també s'entrevistarà amb el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, i el secretari general del Consell de Ministres de la Unió Europea, Javier Solana; visitarà la delegació de la Generalitat i oferirà la tradicional recepció d'Any Nou.

La jornada del cap de l'executiu català a Brusseloles començarà amb una visita a les dependències de la delegació del Govern català, del COPCA, de l'ICIC i de Turisme, que tindrà lloc al voltant de tres quarts de dotze. Tot seguit, el president Montilla, acompanyat de la secretària per a la UE i delegada del Govern de la Generalitat, Anna Terrón, presidirà un dinar de treball amb els alts càrrecs catalans que treballen a Brusseloles. Entre d'altres qüestions es tractarà la nova posició de Catalunya després de l'aprovació de l'Estatut, que implica més capacitat i major responsabilitat en l'àmbit de la UE. D'altra banda, en aquest primer contacte del president Montilla amb aquest cololectiu català té previst repassar d'altres temes prioritaris com ara la recerca i el desenvolupament, la competitivitat i l'ocupació en relació a la política regional, l'agenda de Lisboa i la política de veïnatge i, en particular, els programes mediterranis. Aquesta reunió, que es farà a l'Hotel Sofitel, tindrà lloc a les 13.15 hores (serà a porta tancada, però a l'inici es podran prendre imatges).

A dos quarts de quatre de la tarda, a la Comissió Europea (Rue de la Loi, 200. Edifici BERL 11/238), el mandatari català es reunirà amb el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia. També hi serà present la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón.

En acabar, a les cinc, el president Montilla també mantindrà una entrevista amb el secretari general del Consell de Ministre de la UE, Javier Solana. La reunió es farà a la seu d'aquesta institució (Rue de la Loi, 175. Edifici Justus Lipsius). Després de la reunió, al mateix edifici, el president mantindrà un breu contacte amb els mitjans de comunicació.

La jornada del president a Brusseloles acabarà amb la tradicional recepció d'Any Nou, que ofereix el president de la Generalitat. L'acte se celebrarà a les set del vespre al Museu del Còmic de la ciutat. Hi haurà parlaments d'Anna Terrón i del president José Montilla. Prèviament, el cap de l'executiu català mantindrà una breu trobada amb diversos ambaixadors, entre els quals l'ambaixador representant permanent d'Espanya davant la UE, Carlos Bastarreche; l'ambaixadora d'Espanya a Bèlgica, Maria Victoria Morera; l'ambaixador d'Espanya a l'OTAN, Pablo Benavides, i l'ambaixador representant permanent adjunt davant la UE, Cristóbal Glez-Aller.


Nota: Els mitjans que vulguin cobrir la visita del president de la Generalitat, José Montilla, a Brusseloles, caldrà que s'hagin acreditat prèviament davant aquest Gabinet de Premsa. Les reunions seran a porta tancada, però a l'inici es podran prendre imatges.


Recordatori

Tema:Visita del president de la Generalitat a Brusseloles
Dia:Dimecres vinent, 7 de febrer

Acte:Visita a la delegació de la Generalitat a Brusseloles
Hora:11.45 hores
Lloc:Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE
(Rue de la Loi/Wetstraat, 227)

Acte:Dinar de treball amb els alts càrrecs catalans
Hora:13.15 hores
Lloc:Hotel Sofitel (Pl. Jourdan, 1).

Acte:Entrevista amb Joaquin Almúnia, comissari d'Assumptes Econòmics i
Monetaris de la Comissió Europea.
Hora:15.30 hores
Lloc:Comissió Europea (Rue de la Loi, 200. Edifici BERL 11/238).

Acte:Entrevista amb Javier Solana, secretari general del Consell de Ministres de la Unió Europea
Hora:17.00 hores
Lloc:Consell de Ministres de la UE
(Rue de la Loi, 175. Edifici Justus Lipsius).

Acte:Recepció oferta pel president de la Generalitat amb motiu de l'Any Nou
Hora:19.00 hores
Lloc:Museu del Còmic. (Rue de Sables, 20).