3-5-2007

Aquest acte s'emmarca dins la visita oficial que el mandatari català farà a Tarragona i Cambrils
Demà, divendres, el president Montilla intervindrà en la presentació del Pla Estratègic del Camp de Tarragona

oAquest Pla és un encàrrec de la Generalitat a la Universitat Rovira i Virgili, i té com a objectiu analitzar els punts crítics i els reptes del Camp tarragoní i proposar les actuacions necessàries.

oEn el decurs de la seva visita a les comarques tarragonines, el cap de l'Executiu té previst també reunir-se amb els representants del sector turístic de la Costa Daurada

oA Cambrils, visitarà l'Ajuntament; el passeig marítim, i la Confraria de Pescadors, on mantindrà una trobada amb prop de dues-centes entitats del municipi


El president de la Generalitat, José Montilla, intervindrà demà, divendres, en la presentació del Pla Estratègic del Camp de Tarragona, que es farà al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest acte s'emmarca dins la visita oficial que el mandatari català farà a Tarragona i Cambrils durant tot el dia, acompanyat del delegat del Govern català a Tarragona, Xavier Sabaté.

L'agenda del president de la Generalitat començarà a les onze del matí a l'Ajuntament de Tarragona, on serà rebut per l'alcalde, Joan Miquel Nadal, i la resta de membres de la Corporació municipal. A la Sala de plens del consistori, hi hauran uns breus parlaments de l'alcalde i del president.

A continuació, el cap de l'Executiu català es traslladarà al rectorat de la URV, on a les 12.30 hores tindrà lloc la presentació del Pla Estratègic del Camp de Tarragona. Hi intervindran en primer lloc el director del Pla, Agustí Segarra, i, després, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau. El president Montilla pronunciarà el parlament de cloenda. Prèviament, el mandatari català s'haurà reunit breument amb els integrants de la Mesa Socioeconòmica, al mateix rectorat.

El Pla Estratègic és una proposta de la Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona, assumida pel Govern català, qui ha encarregat el seu redactat a la URV. El seu objectiu és analitzar els punts crítics i els reptes del Camp tarragoní i dissenyar les actuacions necessàries per possibilitar el creixement econòmic i social de la zona.

La Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona és un grup d'agents socioeconòmics plural i independent. La seva missió és crear un espai d'anàlisi, reflexió i acció coordinada per aportar a la societat i a les administracions públiques arguments útils que contribueixin a orientar i impulsar el desenvolupament econòmic i social del territori.

Un cop finalitzat l'acte de presentació, hi haurà una foto de grup del president Montilla amb els representants de la Mesa Socioeconòmica, a la porta del rectorat.

L'estada del president a la capital tarragonina finalitzarà amb l'entrevista que li farà per a Canal Català Tarragona el director d'aquesta emissora, Carles Abelló. (els mitjans de comunicació interessats en assistir a aquesta entrevista caldrà que ho comuniquin prèviament a Canal Català. Contacte: Ivan Roig; Tel. 678.61.96.89).

Cambrils

La segona etapa de la visita del president Montilla a les comarques tarragonines tindrà lloc al municipi de Cambrils. Cap a dos quarts de tres de la tarda, té previst arribar al restaurant Bouquet, per tal de dinar amb representants del sector turístic de la Costa Daurada. També hi assistirà el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta. (Aquest dinar serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici).

A les cinc de la tarda, el cap de l'Executiu català visitarà l'Ajuntament de Cambrils. Hi serà rebut per l'alcalde, Robert Benaiges, amb qui mantindrà una breu reunió, juntament amb l'equip de govern municipal. Tot seguit, el president i l'alcalde faran un recorregut pel passeig marítim per tal de visualitzar les obres de millora que s'hi han efectuat, així com la reforma del Port que ha realitzat el Govern català. El director de Ports de la Generalitat, Oriol Balaguer, explicarà, mitjançant uns plafons instalolats al passeig, les obres de reforma.

L'últim acte previst al programa del president Montilla tindrà lloc a la Confraria de Pescadors de Cambrils. En aquest punt, el mandatari català i l'alcalde mantindran una trobada amb els representants de les prop de 200 entitats del municipi. (hi hauran uns breus parlaments de l'alcalde i el president). Prèviament, però, el president de la Confraria, Josep Pijoan, ensenyarà al president les instalolacions d'aquesta entitat.


Recordatori

Tema: Visita del president de la Generalitat a Tarragona i Cambrils
Dia: Demà, divendres, 4 de maig

Acte: Visita a l'Ajuntament de Tarragona
Hora: 11.00 hores
Lloc: Ajuntament de Tarragona (Tarragonès)

Acte: Presentació del Pla Estratègic del Camp de Tarragona (Hi haurà parlament
president)
Hora: 12.30 hores
Lloc: Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (Carrer Escorxador, s/n). Tarragona

Acte: Entrevista al Canal Català Tarragona
Hora: 13.30 hores
Lloc: Estudis de Canal Català (Carrer López Pelaez). Tarragona.

Acte: Dinar amb els representants del sector turístic de la Costa Daurada (l'àpat
serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici)
Hora: 14.30 hores
Lloc: Parc Samà. Restaurant Bouquet. Cambrils (Baix Camp).

Acte: Visita a l'Ajuntament de Cambrils
Hora: 17.00 hores
Lloc: Ajuntament de Cambrils. Baix Camp

Acte: Recorregut pel passeig marítim i el Port de Cambrils
Hora: 17.50 hores
Lloc: Inici del recorregut: Pg. Marítim cantonada carrer Pescadors

Acte: Visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils i trobada amb represen-
tants de les entitats del municipi
Hora: 18.15 hores aprox.
Lloc: Confraria de Pescadors de Cambrils. Port de Cambrils.