29-3-07

Demà, divendres
El president Montilla visitarà a Manresa les accions del Pla de Barris del Govern català que es fan a aquesta ciutat

oTambé dinarà amb alcaldes del Bages i assistirà a l'acte de lliurament dels Premis Regió 7

oAl matí, el cap de l'Executiu anirà a Súria, on inaugurarà el nus viari del pont de Salipota i el monument a la Mineria



El president de la Generalitat, José Montilla, es traslladarà demà divendres, 30 de març, a la comarca del Bages, on visitarà els municipis de Súria i Manresa. A Súria, el cap de l'executiu inaugurarà el nus viari del pont de Salipota i el monument a la Mineria, entre altres actes. A la capital del Bages, el president dinarà amb alcaldes de la comarca; visitarà les accions que s'estan realitzant a la ciutat en el marc del Pla de Barris del Govern i assistirà al lliurament dels Premis Regió 7.

A dos quarts de dotze del migdia, el president de la Generalitat arribarà a l'Ajuntament de Súria, on saludarà els membres del consistori i també els representants de les entitats de la localitat.

Tot seguit, el president i l'acalde, Antoni Julián, farà un recorregut a peu pel municipi, fins arribar al nus viari del pont de Salipota, que serà inaugurat. Aquesta nova infraestructura, realitzada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l'Ajuntament de Súria, consisteix en una rotonda de distribució del trànsit, en una zona neuràlgica de Súria. Al mig d'aquest nus viari, s'ha instalolat també un monument a la Mineria, activitat molt vinculada a la Súria dels darrers cent anys, que inaugurarà el president, acompanyat de la consellera de Treball, Mar Serna. L'autora d'aquest monument és Àngels Freixanet. En aquest punt hi haurà parlaments del president i de l'alcalde.

Després d'aquesta inauguració, el cap de l'Executiu català farà un recorregut a peu pels carrers del Poble Vell i del barri de Sant Jaume, i es traslladarà al grup d'habitatges de Salipota, on l'empresa pública Adigsa ha efectuat una important remodelació de les antigues vivendes afectades d'aluminosi.

Visita a Manresa

Cap a dos quarts de tres de la tarda, el president Montilla dinarà amb els alcaldes del Bages, al restaurant Torrebusquet (el dinar serà a porta tancada, però es podran fer imatges a l'inici).

A les cinc de la tarda, el cap de l'Executiu arribarà a l'Ajuntament de Manresa, on es reunirà breument amb l'alcalde, Josep Camprubí. A continuació, tots dos faran un recorregut pel nucli antic de la ciutat, per tal de fer un seguiment de les accions del Pla de Barris del Govern català que s'hi estan efectuant.

Un cop finalitzat el recorregut, el president Montilla, cap a un quart de vuit del vespre, anirà a la seu de Canal Taronja i Ràdio Manresa, on serà entrevistat. (Els mitjans de comunicació que ho desitgin podran accedir a l'emissora per seguir l'entrevista; cal, però, que ho avisin amb antelació a Ràdio Manresa).

L'agenda del president, demà al Bages, finalitzarà amb l'assistència a l'acte de lliurament dels Premis Regió 7, que tindrà lloc a l'Auditori de Caixa Manresa, a les vuit del vespre. El president lliurarà els guardons i al final de l'acte, hi hauran parlaments de l'alcalde de Manresa i del president Montilla, i una foto de grup amb els guardonats.


Recordatori

Tema: Visita del president Montilla a la comarca del Bages
Dia: Demà, divendres, 30 de març

Acte: Visita a l'Ajuntament de Súria
Hora: 11.30 hores
Lloc: Súria (Bages)

Acte: Inauguració del nus viari de Salipota i del monument a la Mineria i posterior
visita al Poble Vell. Hi haurà parlament del president
Hora: 12.15 hores
Lloc: Pont de Salipota. Súria



Acte: Dinar amb els alcaldes del Bages (L'àpat és a porta tancada però es podran
fer imatges a l'inici)
Hora: 14.30 hores
Lloc: Restaurant Torrebusquet. Manresa

Acte: Visita a l'Ajuntament de Manresa i al nucli antic de la ciutat
Hora: 17.00 hores
Lloc: Ajuntament de Manresa i recorregut per diversos carrers del nucli antic

Acte: Entrevista a Canal Taronja i Ràdio Manresa (els mitjans de comunicació que
vulguin seguir l'entrevista, podran accedir a l'emissora, avisant prèviament).
Hora: 19.15 hores
Lloc: Ràdio Manresa (Carrer Nou). Manresa

Acte: Lliurament dels Premis Regió 7
Hora: 20.00 hores
Lloc: Auditori de Caixa Manresa