14-11-2006

Demà, el president Maragall es reunirà en videoconferència amb els presidents de l'Euroregió Pirineus Mediterrània


El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, participarà demà, dimecres dia 15 de novembre, en la segona videoconferència entre els quatre presidents de l'Euroregió. Durant la trobada, s'analitzaran, entre d'altres punts, l'impacte dels resultats de les eleccions catalanes sobre l'Euroregió, la reunió amb el comissari europeu de transports, la posada en funcionament de la xarxa de suport al TGV i l'oportunitat de l'Euroregió de constituir-se en l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT)

El president català seguirà la videoconferència des del mateix Palau de la Generalitat i la resta de presidents ho faran des de les seus dels seus respectius governs: el president de les Illes Balears, Jaume Matas; de Languedoc-Roussillon, Georges Frêche, i de Midi-Pyrénées, Martin Malvy, que assumeix la Presidència de l'Euroregió durant aquest any.

Durant la trobada, els presidents prepararan la reunió amb el comissari europeu de transports, Jacques Barrot, i analitzaran les possibilitats de l'Euroregió de constituir-se en l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT).
L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) és un nou instrument jurídic comunitari, dotat de personalitat jurídica, establert en el marc del període de programació 2007-2013 dels fons estructurals de la Unió Europea. Està destinat a facilitar i promoure la cooperació territorial arreu d'Europa, i podrà actuar tant per aplicar programes de cooperació territorial cofinançats pels fons estructurals, com per dur a terme actuacions de cooperació territorial sense intervenció financera comunitària.

Aquesta serà la segona videoconferència entre els quatre presidents de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. La primera videoconferència va tenir lloc el passat 27 de juny, seguint les Orientacions d'Acció per a la presidència de Midi-Pyrénées 2006-2007, que preveuen la realització periòdica d'aquest tipus de connexió entre els màxims representants dels governs regionals i autonòmics. Suposarà, a més, la cinquena reunió que mantenen els quatre presidents, després que l'octubre de 2004 signessin la declaració fundacional i que l'abril de 2005 presentessin el projecte de construcció euroregional al president de la Comissió Europea José Manuel Barroso.
Nota: La reunió serà a porta tancada, però a l'inici, es podran prendre imatges de la videoconferència.



Recordatori

Tema: Videoconferència dels presidents de les regions i comunitats autònomes
que formen l'Euroregió
Dia: Demà, dimecres, 15 de novembre
Hora: 09.30 hores
Lloc: Palau de la Generalitat. Barcelona