27-09-06

El president Maragall inaugurarà demà, dijous, la nova seu de la Fundació Pere Coromines a Sant Pol de Mar

oInaugurarà també una escola bressol a Sant Cebrià de Vallalta

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, visitarà demà, dijous 28 de setembre, la comarca del Maresme per inaugurar una escola bressol a Sant Cebrià de Vallalta i la seu de la Fundació Pere Coromines a Sant Pol de Mar.

A les 10 del mati, el cap de l'executiu català arribarà a l'Ajuntament de Sant Cebrià, on serà rebut per l'alcalde, Jaume Borrell, la delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, i per membres del consistori. Després de visitar les instalolacions i signar el Llibre d'Honor, el president es desplaçarà a peu per la població fins a la nova escola bressol municipal "El Rial". Tot seguit, farà una visita a les instalolacions i hi haurà els parlaments d'inauguració. Hi intervindrà la directora de l'Escola, Sandra Ruiz; el regidor d'Educació i Noves Tecnologies, Pere Vega; l'alcalde Jaume Borrell i el president de la Generalitat, que clourà l'acte.

Aquesta nova instalolació municipal disposa de 2 aules per a nadons i diverses aules per a nens més grans, amb una capacitat total màxima de 102 places. L'escola té, a més, una caldera de biomassa i plaques solars per la creació d'energia de manera que esdevingui un model d'ensenyament també mediambiental. El cost total de l'obra ha estat de 1.241.000 euros, dels quals la Generalitat n'ha subvencionat 416.000.

La visita del president Maragall continuarà a la població de Sant Pol de Mar, on és previst que arribi a les a les 12 del migdia per inaugurar la nova seu de la Fundació Pere Coromines.

Després de visitar les instalolacions, hi hauran els parlaments del president de la Fundació, Max Cahner; Albert Manent, com a membre del Patronat de l'esmentada Fundació, i el president de la Generalitat. També hi seran presents l'alcalde de la població, Manuel Mombiela, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

La Fundació Pere Coromines va ser creada pel filòleg Joan Coromines i Vigneaux poc abans de la seva mort l'any 1997. Té per objectius la conservació, la difusió i la continuació de l'aportació intelolectual, filològica i lingüística de Joan Coromines, estretament vinculada a la llengua catalana.

Aquesta nova seu, situada a l'antiga casa d'estiueig dels Coromines a Sant Pol de Mar, conserva la façana i el perímetre originals. En la rehabilitació hi han pres part el Govern de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona i la Caixa de Catalunya. Amb les obres que s'hi han fet, la seu tindrà una sala polivalent per a conferències i exposicions i el magatzem de la biblioteca, que disposa d'armaris compactes. També una sala de lectura a la biblioteca i diverses aules. La Fundació té més de 7.000 volums de la biblioteca particular de Joan Coromines, centrada en temes de lingüística, i el mític cedulari, amb més d'un milió de cèdules, de Joan Coromines.

Després d'inaugurar la seu de la Fundació Coromines, al voltant de la una del migdia, el president, acompanyat de l'alcalde santpolenc, visitarà l'Ajuntament de la població. A la Sala de Plens de l'Ajuntament hi hauran uns breus parlaments de l'alcalde i del president Maragall, que haurà signat el Llibre d'Honor del consistori.


Recordatori

Tema: Visita a Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar
Dia: Demà, dijous, 28 de setembre

Acte: Visita a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
Hora: 10.00 hores
Lloc: C/ Centre, 27.

Acte: Inauguració nova escola bressol
Hora: 10.30 hores
Lloc: C/ Disseminat, s/n

Acte: Inauguració de la Fundació Pere Coromines.
Hora: 12.00 hores
Lloc: C/ Consolat de mar, 9. Sant Pol de Mar

Acte: Visita a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar
Hora: 13.00 hores aprox.
Lloc: Plaça de la vila, s/n. Sant Pol de Mar