28-02-2007

A la trobada també hi assistiran alts representants dels Governs espanyol i portuguès i de la Unió Europea

El president Montilla es reunirà amb quatre ministres i un conseller reial del Marroc i presidirà un sopar en el que també assistiran ministres d'Alemanya i França

o El president estreny llaços amb el regne marroquí, aprofitant la celebració a Barcelona d'un seminari sobre Europa i el Marroc, organitzat per l'Institut Europeu de la Mediterrània

o La reunió i el sopar seran demà dijous, i divendres el president Montilla clourà el seminari, que se celebrarà a l'Hotel Rei Joan Carles I

El president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà demà, dijous, dia 1 de març, amb el conseller del Rei del Marroc André Azoulay i els ministres marroquins d'Afers Exteriors i Cooperació, Taieb Fassi; d'Indústria i Comerç Interior, Salaheddine Mezouar; d'Equipament i Transports, Karim Ghellab i de Finances i de la Privatització, Fathallah Oualalou. La trobada tindrà lloc a tres quarts de nou del vespre al Palau de la Generalitat.

El president vol estrènyer llaços amb els dirigents marroquins, aprofitant la seva estada a Barcelona en motiu del seminari "Marroc i la Unió Europea: Cap a un estatut avançat dins l'associació Euromediterrània", que organitza l'Institut d'Estudis de la Mediterrània.

Posteriorment a la reunió amb les autoritats marroquines, el president oferirà un sopar al mateix Palau, al qual hi assistiran també una nodrida representació dels governs espanyol, portuguès, francès i alemany, així com representants de la Unió Europea.

Entre els assistents (dels quals us adjuntem la llista complerta), destaca la presència de la ministra delegada d'Afers Europeus i d'Afers Exteriors de França, Catherine Colonna; el ministre d'Estat per Europa alemany, Günter Gloser; el secretari d'Estat Adjunt i d'Afers Europeus de Portugal, Manuel Lobo Antunes i el secretari d'Estat per a Afers Europeus del Govern espanyol, Alberto Navarro. Per part de la Generalitat, també hi assistiran el vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira, la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón, i el Secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo.

El seminari que organitza l'IEMed tindrà lloc el dijous i divendres, dies 1 i 2 de març, a l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona i reunirà més de 150 participants. L'objectiu és posar de relleu tant els avenços de Marroc en matèria política, econòmica, social i cultural, com la viabilitat i l'abast d'un estatut avançat d'associació del Marroc amb la UE, una formula que es reclama des de Marroc i que compta amb el suport d'Espanya, França i Portugal.

El president Montilla, presidirà divendres la taula de conclusions i cloenda del Seminari, en la que també hi intervindran el ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació del Govern espanyol, Miguel Àngel Moratinos, la comissària europea d'Afers Exteriors, Benita Ferrero-Waldner i el titular del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació del Marroc, Taïb Fassi Fihri.

Nota:
Els mitjans gràfics podran prendre imatges del començament de la reunió entre el president i la delegació marroquina, així com de l'aperitiu que oferirà el president a totes les autoritats abans de començar el sopar.

Acreditacions:
Us preguem, que els periodistes gràfics que vulgueu venir a Palau a cobrir la trobada i l'aperitiu, envieu les vostres dades (nom, mitjà i número de DNI) a l'adreça de correu electrònic premsa.president@gencat.net, abans de demà a les dues del migdia.

Per cobrir la clausura del seminari, cal sololicitar acreditació de premsa remetent el nom, DNI, mitjà i funció a: jbertran@iemed.org

Recordatori

Tema: Reunió del president amb les autoritats marroquines, sopar internacional i participació en el seminari: "El Marroc i la UE: Cap a un Estatut avançat dins l'associació euromediterrània".
Dia: Dijous i divendres, dies 1 i 2 de març.

Acte: Reunió del president amb les autoritats marroquines i sopar internacional
Dia: Dijous, 1 de març
Hora: 20.45 hores
Lloc: Palau de la Generalitat. Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l'inici.

Acte: Cloenda del seminari.
Dia: Divendres, 2 de març
Hora: 18.00 hores.
Lloc: Hotel Juan Carlos I. Av. Diagonal 661-671.