6-4-2006

És previst que entri en funcionament a finals del mes de maig

S’acorda la creació de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer, que s’ubicarà a Badalona

• El president Maragall i la consellera Geli s’han reunit aquest matí amb el doctor Manuel Perucho, que dirigirà el nou Centre

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, acompanyat de la consellera de Salut, Marina Geli, s’ha reunit aquest matí, al Parlament de Catalunya, amb el doctor Manuel Perucho, que dirigirà l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC), un nou centre de referència que s’ubicarà a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

En el decurs de la reunió, el president, la consellera i el doctor Perucho han acordat que aquest Centre comenci a funcionar a finals del proper mes maig, provisionalment en unes instal•lacions cedides pel mateix Hospital Germans Trias i Pujol, que han estat rehabilitades per la Generalitat. Així doncs, el Govern català destinarà aquest any un milió d’euros a aquest Centre, en el qual treballarà un grup d’investigadors sota la direcció del doctor Perucho, qui s’instal•larà definitivament a Catalunya el 2008, quan ja estiguin enllestides les noves instal.lacions.

L’IMPPC es dedicarà a la investigació en el camp del càncer, i en una fase inicial, al càncer gastrointestinal. Treballarà com a centre de referència i establirà relacions amb empreses interessades en la fase d’innovació i desenvolupament de biomarcadors i nous fàrmacs.

Aquest centre és un projecte impulsat pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i pel Departament de Salut; per l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; per l’Ajuntament de Badalona, i per la Universitat Autònoma de Barcelona, centre universitari al qual estarà associat.

Pioner en l’estudi de l’origen genètic del càncer

Manuel Perucho, nascut fa 58 a La Roda (Albacete) és el director del programa de Genètica i Epigenètica del Càncer de l’Institut Burnham, a la Jolla (Califòrnia, USA). Ha estat pioner en l’estudi de l’origen genètic del càncer, i el 1981 va descobrir els oncogens humans implicats en el càncer de colon. Dotze anys després, el seu equip descobria els gens mutadors: gens que no estan directament implicats en l’origens dels tumors però que, quan no funcionen bé, provoquen mutacions en els gens que sí ho estan i que desencadenen el càncer. 

Nota: S’envia foto de la reunió