27-6-2006

Pasqual Maragall ha participat en la primera reunió per videoconferència entre els presidents de l’Euroregió

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha participat aquesta tarda a la primera reunió per videoconferència entre els representants de les quatre regions que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània. A més del president català, que hi ha participat des del Palau de la Generalitat, també hi han intervingut, des de les seus dels seus governs respectius, el president de Languedoc-Rousillon, Georges Frêche, el president de Midi–Pyrénées, Martin Malvy - que assumeix la Presidència de l’Euroregió durant aquest any-, i Joan Gual, comissionat balear.

Un dels punts destacats de la reunió ha estat la connexió entre Espanya i França a través del TGV, on s’ha acordat prendre diverses mesures, entre les quals es troba la creació d’una plataforma de suport formada per les administracions i els actors econòmics i socials de les regions implicades. A més, s’ha decidit demanar una reunió amb el primer ministre francès, Dominique Villepin, per confirmar els compromisos presos sobre el TGV a Barcelona l’octubre del 2005, i una trobada conjunta amb el comissari europeu responsable de transports.

En l’àmbit cultural, s’ha aprovat el projecte de desenvolupament del Portal Cultural i s’ha validat la promoció d’una ruta virtual d’art contemporani de l’Euroregió.

Respecte a la decisió d’Aragó de suspendre temporalment la seva participació a l’Euroregió, els presidents han lamentat l’acció, però han constatat que es continuen desenvolupant tots els projectes i iniciatives en marxa.

Els representants de les quatre regions, han decidit organitzar una trobada conjunta el primer semestre del 2007 i han validat que el primer Congrés de l’Euroregió tracti sobre la recerca, la innovació i la cultura.