15-4-07
El proper 23 d'abril

El president Montilla accentuarà en la seva agenda d'actes la vessant més literària de la Diada de Sant Jordi


oEl cap de l'Executiu català participarà en diverses activitats literàries com, per exemple, en un acte de foment de la lectura; es reunirà amb Saramago i prendrà part en els Premis Terenci Moix

oAl matí, el cap de l'executiu assistirà a la tradicional missa oficiada per l'arquebisbe de Barcelona i la posterior benedicció de roses, al Palau de la Generalitat

oEl Palau de Pedralbes acollirà l'esmorzar que el president català oferirà a representants del món polític, econòmic i social



Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, dilluns 23 d'abril, el president de la Generalitat, José Montilla, participarà en diversos actes commemoratius, amb la voluntat de ressaltar enguany la vessant més literària d'aquesta festa i el seu caràcter cívic. Així, entre altres activitats, cololaborarà en un acte de foment de la lectura; es reunirà amb José Saramago, Premi Nobel de Literatura, i assistirà als Premis Terenci Moix.

Els actes commemoratius de Sant Jordi començaran uns dies abans, amb l'audiència que el president català tindrà amb el Gremi de Llibreters, divendres 20 d'abril. L'endemà, dissabte, serà el torn dels Gremis de Flequers i de Pastissers.

Ja el dilluns 23 d'abril, el president assistirà a la missa oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martinez Sistach, i la posterior benedicció de les roses de les entitats benèfiques que s'instalolaran al Palau de la Generalitat. A mig matí, el cap de l'Executiu català oferirà un esmorzar al Palau de Pedralbes, al qual assistiran representants del món polític, social i econòmic.

A la tarda, el president Montilla participarà en l'activitat literària "Sant Jordi, el plaer de la lectura", promoguda pel Govern català i que és una novetat dins dels actes organitzats amb motiu d'aquesta Diada. L'activitat literària consistirà en una lectura de textos d'obres, duta a terme per diferents personalitats, entre elles, el president de la Generalitat.

L'agenda del mandatari català del dia 23 d'abril inclourà dos actes més relacionats amb el món de la literatura: es reunirà amb el Premi Nobel José Saramago, i assistirà als Premis Terenci Moix.

D'altra banda, el Govern català ha organitzat també altres actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi com, per exemple, una jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat i dues audicions de carilló, també al Palau.

Nota: S'adjunta relació d'actes amb hores i lloc


"Fragments de Primera història d'Esther" de Salvador Espriu

Enguany, el president de la Generalitat regalarà als convidats a l'esmorzar del Palau de Pedralbes un clàssic de la literatura catalana. Es tracta de l'obra "Fragments de Primera història d'Esther" de Salvador Espriu, amb ilolustracions de Frederic Amat i presentació de Joaquim Molas.

Aquesta obra va ser publicada el 1948 i estrenada el 1957.



Cobertura informativa

Els mitjans de comunicació que tinguin previst cobrir informativament l'esmorzar del Palau de Pedralbes i tinguin alguna necessitat tècnica (entrada d'unitats mòbils, o un espai per instalolar les vostres línies RSDI, etc.. caldrà que ho comuniquin a aquest Gabinet de premsa, abans de dimarts, 17 d'abril, a les 20.00 hores. També, per accedir-hi aquell dia al Palau de Pedralbes, caldrà estar acreditat prèviament davant aquest Gabinet, enviant nom i cognoms, D.N.I; mitjà pel qual es treballa i tasca que es desenvolupa mitjançant un correu electrònic a l'adreça: premsa.president@gencat.net o bé per fax al num. 93.302.63.45. El termini d'acreditacions finalitzarà dijous, 19 a les 14.00 hores.

Aquells mitjans que vinguin a treballar al Palau de la Generalitat també caldrà que s'acreditin davant aquest Gabinet, seguint les instruccions abans esmentades.




Relació d'actes del president


Divendres, 20 d'abril

9.00 hores.- Audiència amb el Gremi de Llibreters. Palau de la Generalitat.

Dissabte, 21 d'abril

11.00 hores.- Audiència a la Junta de la Federació Catalana d'Associacions de
Gremis de Flequers. Palau de la Generalitat.

11.30 hores.- Audiència a la Junta del Gremi de Pastissers. Palau de la
Generalitat


Dilluns, 23 d'abril

9.00 hores.- Missa oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, a la capella de Sant
Jordi del Palau de la Generalitat, amb l'assistència dels membres
del Govern i de les autoritats de Catalunya

9.40 hores.- Benedicció de les roses al Palau de la Generalitat

10.30 hores.- Esmorzar ofert pel president Montilla a representants del món
polític, econòmic i social, al Palau de Pedralbes

16.30 hores.- Inici de l'activitat literària "Sant Jordi, el plaer de la lectura" , en la
qual participaran diverses personalitats, entre elles el president
català, que llegiran fragments d'obres literàries. Plaça Sant
Jaume

19.00 hores.- El president Montilla es reunirà amb el Premi Nobel de Literatura,
José Saramago. Palau de la Generalitat.

20.00 hores.- El president assistirà als Premis Terenci Moix. Sala Luz de Gas


Altres actes

10.30 /19.30 hores.- Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.

12.00 hores.- Audició extraordinària del carilló del Palau de la Generalitat, al Pati
dels Tarongers, al mateix Palau. La carillonista Anna Ma. Reverté
interpretarà cançons populars i d'autors catalans.

16.30/ 19.30 hores.- Activitat literària "Sant Jordi, el plaer de la lectura", a la Plaça
de Sant Jaume. Hi participaran diverses personalitats, entre
elles el president Montilla, que llegiran fragments d'obres amb
l'objectiu de fomentar la lectura.

18.00 hores.- Segon concert extraordinari del carilló del Palau de la Generalitat, al pati dels Tarongers. Anna Ma. Reverté interpretarà cançons populars i d'autors catalans.

19.30 hores.- Ballada de sardanes a la Plaça de Sant Jaume.