. 23-2-07

Montilla reclama al Govern central que es compleixin les inversions en rodalies i es millori l’atenció als passatgers

• El president diu que el Govern de Catalunya estarà a sobre per garantir el compliment dels terminis de totes les obres de l’Estat al país

• Destaca el compromís de la societat civil amb El Prat i anuncia que demanarà a Zapatero que la Generalitat intervingui en les decisions d’AENA

El president de la Generalitat, José Montilla, en el decurs del seu viatge a la Val d’Aran, ha demanat al Govern central “que els compromisos d’inversió es facin realitat”. El cap de l’Executiu ha reconegut que les inversions “no es fan en dos o tres mesos, però cal accelerar-les”. Aquest és el compromís que va adquirir el Ministeri en la reunió realitzada fa quinze dies, on també es concretava una acció immediata de 100 milions d’euros en material mòbil i fix.

El president ha afegit que “cal reforçar l’atenció als passatgers a més d’accelerar les inversions i complir els compromisos d’arribada de l’AVE a Barcelona”. En aquest sentit, ha dit que el Govern de Catalunya està “a sobre de totes les inversions del Ministeri de Foment a Catalunya. La marxa i l’evolució del conjunt d’aquestes actuacions van ser objecte de la reunió que vaig mantenir amb el Ministeri fa uns quinze dies. Estarem a sobre per garantir el compliment dels terminis de totes les obres”

 El cap de l’Executiu català també ha parlat sobre l’aeroport del Prat i ha dit que “la Generalitat defensa un aeroport fort, que sigui un hub i un nucli d’activitat econòmica”. El president Montilla ha conclòs que “això és el que vol la majoria de la societat catalana i el Govern de Catalunya” i s’ha mostrat convençut que “el Govern central serà sensible i permetrà la intervenció de la Generalitat en les decisions que ha de prendre AENA, serà sensible a les opinions de Catalunya, i de tot això parlaré amb el president del Govern d’Espanya”