11-5-07

Dilluns vinent, a dos quarts de dues de la tarda
El president Montilla inaugurarà el Saló Internacional de la Construcció, Construmat 2007

oFarà un breu recorregut per alguns estands instalolats al recinte firal de Montjuïc i pronunciarà el parlament inaugural

oAl vespre, el cap de l'Executiu català té previst també participar en l'acte de lliurament del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea, que es farà al Pavelló Mies van der Rohe


El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà dilluns vinent, 14 de maig, la 15ena edició de Construmat, el Saló Internacional de la Construcció, que se celebra als recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona fins el 19 d'aquest mes.

L'acte inaugural tindrà lloc a dos quarts de dues de la tarda, al Palau núm. 5 del recinte firal de Montjuïc. A més del president català, hi ha previst l'assistència del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; i la dels alcaldes de Barcelona, Jordi Hereu, i de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, entre altres autoritats.

El president Montilla visitarà alguns dels estands de la Fira i després es traslladarà a la Sala de Protocol del Palau núm. 1, on tindrà lloc la signatura del Llibre d'Honor del certamen i els parlaments inaugurals. Hi parlarà el president del Comitè Organitzador de Construmat'2007, Bruno Figueras, i clourà l'acte el president de la Generalitat.

Construmat és considerat el saló més gran de tots els que se celebren a Espanya i un dels primers del sector a Europa. Ocupa la totalitat dels recintes de Montjuïc i Gran Via, la qual cosa suposa un increment d'un 10% de superfície respecte a edicions anteriors. Compta amb més de 2.370 estands, en representació de 4.500 empreses, procedents de 50 països de tot el món. Hi ha previst que els visitants superin la xifra de 265.000, que establiran al voltant d'un milió de contactes de negocis.


Premis Mies van der Rohe 2007

El president de la Generalitat té previst assistir també dilluns vinent, a dos quarts de vuit del vespre, a l'acte de lliurament del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea, que se celebrarà al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.

Aquest guardó, un dels més prestigiosos d'arquitectura a Europa, és atorgat per la Unió Europea i la Fundació Mies van der Rohe. Té caràcter biennal i està dotat amb 50.000 euros. En el decurs de l'acte, també es lliurarà una altra distinció, la Menció Especial Arquitecte Emergent, premiat amb 10.000 euros.

Després del lliurament dels guardons, hi haurà parlaments a càrrec de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; de la directora general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Odile Quintin, i del president Montilla.

Recordatori

Tema: Inauguració de Construmat 2007
Dia: Dilluns vinent, 14 de maig
Hora: 13.30 hores (hi ha parlament del president Montilla, al voltant de les
14.00 h)
Lloc: Palau núm. 5 del recinte firal de Montjuïc. Barcelona

Tema: Lliurament del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea
Dia: Dilluns vinent, 14 de maig
Hora: 19.30 hores (hi ha parlament del president Montilla)
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. Montjuïc.