20-9-2006

Acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell

El president Maragall inaugurarà demà, dijous, la Cololecció MACBA 2007 i el nou espai expositiu del museu

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, inaugurarà, demà, dijous, 21 de setembre, la Cololecció MACBA 2006-2007. En el marc de la cololecció, s'inaugurarà també la mostra "Galeria Cadaqués. Obres de la Cololecció Bombellí" i la Capella MACBA, el nou espai expositiu del museu que s'obrirà per primera vegada al públic.
L'acte tindrà lloc al mateix Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), a les 19.30 hores i comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

L'itinerari començarà a la Capella MACBA, el nou espai que ha adquirit el museu per a ampliar la seva superfície d'exposició, que el director del MACBA, Manuel Borja-Villel, ensenyarà al president i a la resta de la comitiva. Es tracta d'una capella que forma part de l'antiga església del Convent dels Àngels, inclosa en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic Històric Artístic de Barcelona que l'ajuntament de la ciutat va cedir al museu per a exposicions temporals. Ara, després de les obres d'adequació, la capella entra definitivament a formar part de l'espai expositiu del MACBA.

A continuació, el cap de l'executiu visitarà la Galeria Cadaqués, acompanyat del seu director, Lanfranco Bombelli, i del comissari de la mostra, Roland Groonenboom. La galeria, que va néixer el 1973, va tenir un paper destacat durant els anys setanta i vuitanta com a centre artístic a Catalunya i com a iniciador, productor i difusor de l'art del seu temps.

Finalment, el president inaugurarà la Cololecció MACBA 2006-2007, que enguany compta amb un gran nombre d'incorporacions, a més de les obres i els artistes que ja formaven part dels fons del MACBA. Destaquen els treballs de Chantal Akerman, Maja Bajevic, Eugènia Balcells, John Baldessari, Stanley Brouwn, James Coleman, Danica Dakic, Dan Graham, Joaquim Jordà, Herminio Molero, Raimundo Patiño, Jo Spence o Krzystof Wodiczko, entre altres. Són també remarcables la donació de diverses obres d'Antoni Llena i de la Cololecció Alfonso Pons, així com les obres "Meatball Curtain", de Öyvind Fahlström, i "The Natura of Visual Illusion", de Juan Muñoz.

A l'acte també hi seran presents el president de la Fundació MACBA, Leopoldo Rodés; el director-gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Jordi Martí.

Recordatori

Tema: Inauguració Cololecció MACBA 2006-2007 i el nou espai expositiu del museu
Dia: Demà, dijous, 21 de setembre
Hora: 19.30 hores
Lloc: Museu d'Art Contemporani de Barcelona.