5-6-2007

El president ha assistit al sopar commemoratiu de la 90a Assemblea General de Socis de la Cambra de Comerç Americana

El president Montilla fa una crida per la unitat de totes les forces polítiques democràtiques i de tota la societat per fer front al terrorisme

•El cap de l’Executiu expressa la “confiança en el respecte a l’estat de dret i la democràcia com l’únic camí” per arribar a la pau

El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha sumat a la crida“per la unitat de totes les forces polítiques democràtiques i de tota la societat, per fer front amb serenitat i fermesa als que fan de la violència el seu principal i inacceptable argument”.

El cap de l’Executiu ha manifestat el “més rotund rebuig al comunicat d’ETA” i ha expressat la seva “convicció de la superioritat moral dels principis democràtics”. “Expressem la confiança en el respecte a l’estat de dret i la democràcia com l’únic camí per assolir l’irrenunciable anhel d’un futur en pau i llibertat”, ha afegit.

Durant el sopar commemoratiu de la 90a Assemblea General de Socis de la Cambra de Comerç Americana, el president ha destacat el fet que la Cambra de Comerç Americana tingui dues seus a l’estat espanyol: una a Madrid i l’altra a Barcelona. En aquest sentit, ha assenyalat que “des de Catalunya considerem aquesta “bicapitalitat” molt rellevant, i ens satisfà enormement”. Segons el cap de l’Executiu, “és un reconeixement de la importància econòmica i política de la industria i de la economia catalanes”.

Així mateix, el president creu que la “bicapitalitat” és “un reflex de la realitat d’Espanya, diversa i complexa. Una Espanya que no es pot reduir a un element singular, sinó que reuneix diverses singularitats. Que és plural”.

El president Montilla ha reconegut i agraït el paper de la Cambra de Comerç Americana i ha recordat “la importància tant per Espanya com per Catalunya, de tenir una bona relació amb els Estats Units”.

“Actualment és una relació estable, basada en una sèrie de valors compartits, com són la defensa dels drets humans, de l’estat de dret, o de la democràcia com a sistema de govern”, ha explicat el cap de l’Executiu. I ha afegit que “també està basada en una sòlida xarxa d’interessos comuns que engloben tots els àmbits: econòmic, polític, social i cultural”.

El president de la Generalitat considera que és un vincle que “volem mantenir i desenvolupar, i que en els últims anys ha protagonitzat un salt qualitatiu important”.

Per altra banda, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, el cap de l’Executiu ha recordat “la responsabilitat que tots tenim en el respecte al planeta que hem heretat i que deixarem als nostres descendents”. En aquest sentit ha subratllat que“desenvolupament econòmic, sí; progrés, sense dubte; però de manera responsable”. “En un moment en què la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic són imprescindibles, totes les crides són necessàries”, ha afegit.

Finalment, el president Montilla ha assenyalat que hi ha molts agents implicats, entre ells les empreses, i les empreses agrupades en una institució com la Cambra de Comerç Americana, que tenen una alta responsabilitat. Així, ha assegurat que “el paper de la cambra haurà de continuar sent clau en el futur immediat. El resultat haurà de ser la intensificació de les inversions, les d’Espanya als Estats Units i les d’aquest país a Espanya”.