19 -7- 2006


El president de la Generalitat presidirà, demà, l'acte commemoratiu dels 20 anys de l'adhesió d'Espanya i Portugal a la UE


o L'expresident portuguès Mário Soares pronunciarà la conferència "Vint anys de Portugal a les Comunitats Europees".

Vint anys d'integració a Europa" al Museu d'Història de Catalunya.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, presidirà la conferència que l'expresident de Portugal, Mário Soares, farà demà, dijous 20 de juliol, sota el títol "Vint anys de Portugal a les Comunitats Europees" amb motiu dels actes commemoratius del vintè aniversari de l'adhesió d'Espanya i Portugal a la Unió Europea. L'acte, organitzat pel Patronat Català Pro Europa, tindrà lloc a l'Auditori del Museu d'Història de Catalunya, a les 13.00 hores.

Un cop finalitzada la conferència es clourà l'exposició fotogràfica "Espanya i Portugal. Vint anys d'integració a Europa", que s'ha pogut visitar els darrers dos mesos al Museu d'Història de Catalunya, i que ha estat elaborada pel Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació, l'Associació de Periodistes Europeus i la Fundación EFE.

La mostra fotogràfica es compon de més de 135 fotografies que recorren la història d'Espanya i Portugal a la Unió Europea. El Patronat Català Pro Europa ha incorporat a aquesta exposició fotografies i elements clau de l'activitat de Catalunya a Europa, durant els últims vint anys.

Mario Soares (Lisboa 1924) és considerat el polític més rellevant en el procés d'ingrés de Portugal a les Comunitats Europees. Vinculat a la política des de molt jove i exiliat durant la dictadura, ha ocupat sempre càrrecs d'alt nivell, com el de president de la República (1986-1996) o el de diputat al Parlament Europeu (1999-2004), sempre amb el Partit Socialista.Recordatori

Tema:Conferència "Vint anys de Portugal a les Comunitats Europees" i cloenda de l'exposició "Espanya i Portugal. Vint any d'integració a Europa".
Dia:Demà, dijous 20 de juliol
Hora:13.00 hores
Lloc:Auditori del Museu d'Història de Catalunya
Plaça Pau Vila, 3, 4a planta, Barcelona