16-3-2007


Acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal

El president Montilla inaugurarà demá, dissabte, la remodelació d'una part de la Gran Via de Barcelona

o A la tarda, visitarà les ciutats de Mollet del Vallès i Granollers

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, dissabte dia 17 de març, la remodelació de la Gran Via de Barcelona, entre la Plaça de les Glòries i el carrer Extremadura. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, també seran presents a l'acte.

El punt de trobada serà l'encreuament entre la Gran Via i el carrer Espronceda, a la banda del mar, on el president arribarà a les 12.30 hores. Allà, rebrà les explicacions de l'obra efectuada sobre una maqueta i, a continuació, l'alcalde de Barcelona i el mateix president faran un parlament.

La comitiva farà un recorregut en tren per veure totes les actuacions de remodelació que s'han dut a terme en els 2,5 quilòmetres de la via. (Hi haurà també un tren a disposició dels mitjans de comunicació perquè puguin seguir el recorregut).

Les obres de remodelació de la Gran Via van ser acordades el 2001 entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona per tal de resoldre els problemes que presentava el tram al seu pas pel districte de Sant Martí. El projecte de remodelació, aprovat el 2003, volia reduir l'impacte de la C-13, especialment en referència a la contaminació acústica; guanyar nous espais públics pel barri; connectar el barri a la xarxa de transport públic; construir un nou pont i set noves passareloles de vianants; i ordenar les places d'aparcament.

Sota aquests objectius, l'actuació duta a terme al barri ha consistit en un augment de la superfície de l'espai públic i una reurbanització d'aquest, així com la creació de nous espais de trobada i dos aparcaments subterranis. A més, s'ha integrat el tramvia en la urbanització i s'han construït set noves passareloles i un nou pont per a vehicles al carrer Espronceda, garantint així una connexió transversal cada 130 metres.
Per últim, cal destacar la semicobertura de la Gran Via amb dos murs verticals i dos voladissos per reduir l'impacte sonor del trànsit a l'espai públic i els edificis.

Un cop finalitzat el recorregut per les obres, la comitiva es traslladarà al jardí situat entre la Gran Via i els carrers Selva de Mar, Perú i Josep Pla. Des de l'escenari ubicat a la plaça, hi haurà parlaments a càrrec del regidor del districte de Sant Martí Francesc Narváez; el president de l'Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals i president de la Plataforma pro cobriment de las Gran Via, Manuel Martínez; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; i el president de la Generalitat.

En acabar, el president participarà al dinar popular organitzat per celebrar la remodelació de la Gran Via que tindrà lloc a la mateixa plaça.

Visita a Mollet del Vallès

A les quatre de la tarda, el president Montilla es desplaçarà a Mollet del Vallès on farà una visita institucional a l'ajuntament de la localitat, després de saludar a l'alcalde, Josep Monràs, i a la resta del consistori.

El cap de l'Executiu català i l'alcalde de Mollet faran després un recorregut amb cotxe per visualitzar les principals actuacions que s'estan duent a terme a la ciutat, com les obres del nou hospital de Mollet o les del Centre de Serveis per a la gent gran El Lledoner. L'alcalde també mostrarà al president Montilla el barri de Plana Lledó, on l'Ajuntament té previst fer-hi diverses millores.

Durant el trajecte, l'alcalde i el president s'aturaran davant la via del tren, al carrer Ferrocarril. Allà, s'explicarà al president Montilla sobre plànols el projecte de soterrament de dos quilòmetres de la via del tren al seu pas per la ciutat, que inclourà a més el trasllat de l'estació a un punt més cèntric de Mollet, de forma soterrada i amb aparcament. (Es podran prendre imatges de l'explicació).

Per últim, es desplaçaran als terrenys de la nova zona de la Vinyota, on s'estan construint 300 habitatges de protecció oficial, una de les promocions d'habitatge protegit més importants de Catalunya, equipaments, un institut públic i un CEIP. L'alcalde explicarà al president sobre una maqueta i amb plànols com quedarà el projecte un cop finalitzat. (Es podran prendre imatges de l'explicació).


Visita a Granollers

L'agenda del president català continuarà a Granollers. A les 17.45 hores, el president arribarà a l'Ajuntament, on serà rebut per l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i els portaveus dels grups municipals. Després mantindrà una breu trobada amb tot el consistori (La reunió serà a porta tancada però a l'inici es podran fer imatges).

Al mateix Ajuntament, el president serà l'encarregat de cloure la Setmana del Comerç, en el marc d'una trobada amb representants de les associacions de comerciants de la ciutat. La Setmana del Comerç s'ha dut a terme amb l'objectiu de promocionar el sector i la ciutat; així com de fomentar l'associacionisme de les entitats d'aquest àmbit. En acabar la trobada, el president assistirà al refrigeri amb motiu de la cloenda de la Setmana del Comerç a la Fonda Europa. (La trobada serà a porta tancada, però es podran prendre imatges al començament).

El cap de l'Executiu català acabarà la seva visita amb una passejada pel centre de la ciutat per poder comprovar l'activitat comercial de Granollers.


Recordatori

Tema: Inauguració de la remodelació de la Gran Via
Dia: Dissabte 17 de març
Hora: 12.30 hores
Lloc: Encreuament entre la Gran Via i el carrer d'Espronceda (banda de mar). Barcelona. Hi haurà un parlament del president.

Tema: Visita a Mollet del Vallès
Dia: Dissabte, 17 de març

Acte: Visita a l'Ajuntament de Mollet
Hora: 16.00 hores
Lloc: Avda. Burgos / C. Joan Brossa. Mollet del Vallès

Acte: Explicació del projecte de desdoblament i soterrament de la línia del ferrocarril.
Hora: 17.20 hores, aproximadament.
Lloc: C/ del Ferrocarril. Mollet. L'alcalde explicarà al president sobre plànols el futur projecte; es podran prendre imatges.


Acte: Explicació del projecte de la Vinyota
Hora: 17.35 hores, aproximadament.
Lloc: Terrenys de la Vinyota. L'alcalde explicarà al president sobre una maqueta l'actuació que s'està duent a terme. Es podran prendre imatges.

Tema: Visita a Granollers
Dia: Dissabte, 17 de març

Acte: Visita a l'Ajuntament de Granollers
Hora: 18.00 hores
Lloc: Plaça de la Porxada, 6. Granollers

Acte: Cloenda de la Setmana del Comerç de Granollers
Hora: 18.30 hores
Lloc: Ajuntament de Granollers.

Acte: Assistència al refrigeri amb motiu de la Cloenda de la Setmana del Comerç de Granollers
Hora: 19.15 hores
Lloc: Fonda Europa. C/Anselm Clavé, 1. Granollers

Acte: Passejada pel centre de la ciutat
Hora: 20.00 hores
Lloc: Sortida des de la Fonda Europa