21-5-2007

El president Montilla afirma que el Projecte Alícia és “el resultat de sumar esforç, treball i geni”

 • El president de la Generalitat assegura que el Govern treballa perquè “els ciutadans gaudeixin de les mateixes oportunitats visquin on visquin”

• El cap de l’Executiu posa el projecte Alícia com a exemple de col•laboració de les institucions, l’empresa i el món agrari del territori

• Destaca que la qualitat i la seguretat són una preocupació quotidiana i per això “cal saber menjar”.

• Demana ajuda als cuiners catalans “per combatre els trastorns d’alimentació, especialment entre el nostre jovent, com la bulímia, l’anorèxia i la obesitat”.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha posat el Projecte Alícia com a exemple del model de treball i gestió que vol dur a terme des del Govern de la Generalitat. Utilitzant el símil de la cuina, el cap de l’Executiu català ha afirmat que els factors i agents que han fet possible Alícia“són els principals ingredients d’un plat saborós, consistent, racional, ben presentat. I que sens dubte aconseguirà el prestigi internacional, que ja tenen els qui l’han dissenyat i preparat”. Els ingredients als quals s’ha referit el president són el conjunt d’una “idea, un patrimoni, una necessitat, un lloable propòsit de l’entitat financera Caixa Manresa, la ferma voluntat de la Generalitat i l’atenció dels millors professionals”. En aquest sentit, el president Montilla ha conclòs que aquest projecte és “el resultat de sumar esforç, treball i geni”.

Pel president aquesta“suma guanyadora la sabrem estendre a altres àmbits de la societat, i tancant el cercle que formen les institucions, l’educació, l’empresa i el món agrari del territori, Catalunya veurà, ben aviat, els resultats de l’esforç col•lectiu que estem fent”. En aquesta línea, el cap de l’Executiu català ha volgut subratllar que des del Govern de la Generalitat “volem treballar perquè els ciutadans gaudeixin de les mateixes oportunitats visquin on visquin. Volem, en definitiva, un país equilibrat socialment i territorialment”, ha reblat.

El cap de l’Executiu ha desgranat punt per punt tots els atractius d’Alícia destacant que la cultura gastronòmica “és una de les millors i més civilitzades formes que un país té per donar a conèixer als altres pobles les seves tradicions i productes d’origen”. Pel que fa a la dimensió sociosanitària, el president Montilla ha dit que“la qualitat i la seguretat en l’alimentació, són de ben segur una preocupació quotidiana a la majoria de les llars”. Per aquest motiu, tot seguit ha subratllat que“cal saber menjar” i, en aquest àmbit, ha destacat la importància de l’educació i l’aprenentatge.“Fer una aposta per l’educació és la millor inversió que podem fer, i més si està lligada a la salut i a la alimentació”, ha conclòs. 

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha demanat ajuda als cuiners catalans“per combatre els trastorns d’alimentació, especialment entre el nostre jovent, com la bulímia, l’anorèxia i la obesitat. Trastorns que causen tants problemes sociosanitaris i patiments familiars. És un repte de tots: famílies, educadors, professionals de l’alimentació i la cuina i, òbviament, de les administracions o poders públics”.

El president Montilla ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a les obres que s’estan duent a terme al complex de Sant Benet de Bages, on s’ubicarà el nou Projecte Alícia, el centre de recerca sobre la cuina catalana. Un acte que ha permès al principals cuiners de Catalunya, amb Ferran Adrià al capdavant, conèixer el projecte que preveu estar en marxa abans que acabi l’any.