1-3-2006

 El president Maragall afirma que el sistema de seguretat implantat pels Mossos d’esquadra “és digne d’una nació”

“Tinc la certesa que el sistema de seguretat que nosaltres hem muntat és digne d’una nació, que és efectiu, que és professional, que ha superat unes etapes inicials, segurament d’aprenentatge, certament difícils, i que avui el conjunt dels nostres sistemes policials és un sistema correcte, europeu”. Aquestes declaracions les ha fet el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, després d’una visita a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del barri barceloní de Sants Montjuïc.

 Durant la visita el cap de l’executiu català, acompanyat de la consellera d’Interior, Montserrat Tura, ha pogut veure el funcionament de l’equipament i ha mantingut una reunió amb els màxims responsables de la Policia de Catalunya i de la comissaria barcelonina.

 El president de la Generalitat ha afirmat que a Catalunya s’està “en condicions de dir que podem garantir la seguretat, que no vol dir que no hi hagi crims, ni accidents ni victimació, que n’hi ha” i ha afegit que la coordinació amb els diferents cossos policials és “bona”. 

El president Maragall i la consellera Tura s’han reunit amb el secretari general de Seguretat Pública, Joan Delors; el major de Mossos d’Esquadra, Joan Unió; el cap de la comissaria general territorial, Josep Milan, i el cap de la comissaria, l’intendent Antoni Flores, entre d’altres autoritats de la Policia de Catalunya.

 Sobre el tancament de Ràdio 4

D’altra banda, el president de la Generalitat també ha parlat de l’anunci de tancament de Ràdio 4. El president Maragall ha assegurat que la decisió del tancament “no és una sensació agradable”, l’ha qualificat de “lamentable” i s’ha mostrat confiat en poder discutir amb calma “aquesta decisió”.