2-6-2006

 El cap de l’executiu i la consellera Tura han  presentat, aquest migdia, els mitjans aeris de la Generalitat

El president confia que Catalunya passarà, aquest estiu, amb nota elevada l’examen del seu propi autogovern en la lluita contra el foc

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, confia que “el Govern català  aportarà el millor d’ell mateix per afrontar la campanya d’estiu i superar amb la millor nota possible l’objectiu de preservar la seguretat de les persones i el nostre patrimoni natural i forestal”, tot i fer una crida a la prevenció i a la col·laboració civil.

En un altre moment de la seva intervenció, el president ha explicat que s’està completant el projecte més ambiciós en matèria de serveis en general i en matèria de seguretat pública, en particular, que mai Catalunya hagi tingut. I, en aquest sentit, ha fet un repàs a les competències que suposarà el nou Estatut en els àmbits de la seguretat, emergències i protecció civil.

D’altra banda, i en referència a la seguretat, el president s’ha mostrat satisfet de l’alt nivell de coordinació entre els diferents cossos i forces de seguretat,  que –ha dit- “està donant  i ha de donar encara molt fruits” i ha aprofitat per fer un reconeixement a la feina feta pels Mossos d’Esquadra i les policies locals.

El president català, acompanyat de la consellera d’Interior, Montserrat Tura, ha fet aquestes declaracions en el decurs de la seva intervenció, durant la presentació de la flota aèria de la qual disposarà la Generalitat de Catalunya per a la lluita contra el foc, que ha tingut lloc aquest migdia, a l’aeròdrom de Sabadell.

El president i la consellera han passat revista als mitjans aeris exposats i, tot seguit, s’han fet demostracions de descàrrega d’aigua per part d’un helicòpter bombarder, un avió de vigilància i un d’atac, simulant l’actuació que duen a terme davant un incendi forestal.

Prèviament, el cap de l’executiu català i la consellera d’Interior han visitat el Complex Central dels Mossos d’Esquadra, situat a Sabadell, on s’han reunit amb els principals comandaments dels Mossos. En acabat, els responsables han explicat al president Maragall l’evolució de les obres del Complex que, un cop finalitzades, permetran la ubicació definitiva de les diferents comissaries generals al servei de les quals treballaran entre 2000 i 2100 efectius.