7-5-2007
Demà, dimarts, a partir de les cinc de la tarda

El president Montilla visitarà el nou hospital d'Igualada i presidirà la 8a edició del Sopar de l'Emprenedor

oTambé farà una visita institucional a l'Ajuntament de la ciutat i comprovarà l'estat de les obres dels nous jutjats


El president de la Generalitat, José Montilla, es desplaçarà demà, dimarts, dia 8 de maig, a Igualada, on visitarà el nou hospital comarcal. Ho farà acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí, la consellera de Salut, Marina Geli, i el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega.

El nou edifici hospitalari consta de 30.000 m2 i ha comportat una inversió de 62 milions d'euros, 44 destinats a l'obra i 18 als equipaments. Estrenat el passat mes de març, l'hospital dóna servei a una àrea de referència de 120.000 habitants i està equipat amb aparells d'última tecnologia. L'equip mèdic mostrarà al president els nous equipaments, entre els quals destaquen un pioner sistema informàtic integrat per gestionar les unitats i serveis del quiròfans. Després de fer una visita per les noves instalolacions, el president català mantindrà una breu trobada amb l'equip directiu del centre, per tal d'intercanviar impressions.

A les sis de la tarda, el cap de l'Executiu català arribarà a la seu dels nous jutjats de la ciutat, que encara estan en fase de construcció. Allà, serà rebut pel director general d'Infraestructures del departament de Justícia, Salvador Illa, i visualitzarà el projecte sobre plafons. L'edifici, de quasi 5.000 m2, albergarà sis jutjats, entre els quals hi ha els quatre existents i dos d'ampliació. L'obra ascendeix a 6.134.239,57 euros i es preveu que estigui finalitzada el proper mes de juny.

Seguidament, la comitiva es traslladarà al carrer de Sant Agustí per comprovar les actuacions que s'hi estan fent amb les ajudes proporcionades per la Llei de Barris de la Generalitat. El carrer va ser inclòs dins de la tercera convocatòria de la Llei de Barris, el 2006, amb una subvenció de 3,6 milions d'euros que vol impulsar la cohesió social, econòmica i territorial, davant el risc de marginalització de la zona. L'actuació preveu la reurbanització de places i carrers, l'adequació de Cal Maco i l'antiga fàbrica cotonera com a espais polivalents, i la recuperació de l'eix comercial del carrer.
El recorregut pel carrer Sant Agustí portarà el president fins al mateix Ajuntament. L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, li presentarà la Corporació Municipal i li mostrarà una part de l'edifici, recentment remodelat.

A dos quarts de deu de la nit, el president es traslladarà al Recinte Firal de Cal Carner per presidir la 8a edició del Sopar de l'Emprenedor de la Unió Empresarial de l'Anoia, coincidint amb el 25è aniversari de l'entitat. Durant l'acte, el president Montilla lliurarà els premis als millors empresaris i empreses de l'Anoia, atorgats per la delegació anoienca de la Cambra de Comerç i la Unió Empresarial. Finalment, hi haurà parlaments de l'alcalde d'Igualada i el president de la Generalitat.




Recordatori


Tema: Visita del president de la Generalitat a Igualada
Dia: Dimarts, dia 8 de maig

Acte: Visita al nou hospital
Hora: 17.00 hores
Lloc: Avinguda Catalunya, 11

Acte: Visita a les obres dels nous jutjats
Hora: 18.00 hores
Lloc: Passeig Verdaguer, 113.

Acte: Passejada pel carrer de Sant Agustí
Hora: 18.40 hores
Lloc: Sortida des de la Plaça Castells.

Acte: Visita institucional a l'Ajuntament
Hora: 19.15 hores
Lloc: Plaça de l'Ajuntament, 1

Acte: Sopar de l'Emprenedor de la UEA. (Hi haurà parlament del president)
Hora: 21.30 hores.
Lloc: Recinte Firal de Cal Carner (C/ Doctor Pujades, 81-83)