3-6-2007

Durant el lliurament dels XXIX Premis Baldiri Reixac

El president Montilla recalca la necessitat de parlar clar i estar a prop dels ciutadans per implicar-los en la governabilitat del país

Ha ressaltat la importància d’anar a votar per calibrar la salut democràtica i d’aconseguir que tothom se senti implicat en els afers col•lectius

El president de la Generalitat, José Montilla ha reclamat avui la necessitat de“parlar clar i ser a prop dels anhels de les persones per treballar i resoldre els problemes, per estar atents a les necessitats de la gent i fixar-nos objectius i horitzons comuns”. D’aquesta manera ha proposat lluitar contra l’abstenció registrada en les passades eleccions municipals, un tema en el qual ha insistit que cal “reflexionar tots plegats, perquè el fet d’anar a votar és un dels factors essencials per calibrar la salut democràtica d’un país però, més enllà de les eleccions, el concepte fonamental és que tothom se senti implicat en els afers col•lectius”.

El president ha fet aquestes declaracions a l’Espluga de Francolí, en l’acte de lliurament dels XXIX Premis Baldiri Reixac de suport a l’ensenyament i corresponents a la categoria d’alumnes que entrega anualment la Fundació Lluís Carulla. El conseller d’Educació, Ernest Maragall, i el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, també han estat presents a l’entrega.

Durant el seu discurs, el cap de l’Executiu ha volgut destacar que l’educació és una de les grans prioritats del Govern català, i per això ha assegurat que “en aquest terreny no estalviarem idees, recursos ni esforços. Ho farem amb determinació i diàleg, de la mateixa manera que vam ser capaços de dotar Catalunya  d’un Pacte Nacional per l’Educació que és ara el nostre full de ruta. Amb igual  convicció, vestirem conjuntament un model educatiu sòlid”. Un repte, ha dit, que“passa per la iniciativa i l’actuació del Govern, però que és també una feina compartida on el protagonisme i els mèrits són col•lectius”

Com a mostra d’aquesta convicció per assolir una educació de qualitat, el president ha volgut destacar algunes de les mesures més rellevants que el Govern està duent a terme en aquest àmbit. Iniciatives que passen per la preparació de la Llei d’Educació, on ha assegurat que “el Govern cercarà el suport dels sector implicats”; l’increment de l’oferta publica de places docents; el creixement dels cicles formatius de formació professional; l’ampliació de contractes programa en centres concertats; l’equiparació del professorat de centres de titularitat diferents; el bon ritme de creació de places d’escoles bressol o el pla per l’aprenentatge de l’anglès, dotat amb més de 220 milions d’euros fins el 2010 que comprèn la formació de 15.000 professors i diverses mesures d’immersió lingüística i sensibilització.

Finalment, el president Montilla ha tingut unes paraules de reconeixement per a la Fundació Lluís Carulla i ha destacat que “l’esperit dels premis es manté vigent perquè estimular i reconèixer l‘escola catalana i de qualitat és un anhel que el conjunt de la societat catalana comparteix i que demana la contribució de tots, en primer lloc del Govern”