19-6-2007

Demà dimecres, 20 de juny, a les 10.00h, al Palau Centelles de Barcelona

El president Montilla i el conseller Saura lliuren el Premi Josep Ma Vilaseca de l'Institut d'Estudis Autonòmics

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, lliuraran demà dimecres, 20 de juny, el Premi Josep Maria Vilaseca que atorga l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA). Es tracta d'un dels premis millor dotats econòmicament a Europa en l'àmbit dels estudis sobre autonomies i federalisme. Els guanyadors són la professora Sandra Leon i el professor i expert en federalisme Alain G. Gagnon, de la Universitat de Quebec. L'acte, presidit pel president Montilla, comptarà amb la presència del director de l'IEA, Carles Viver.

En l'estudi premiat, Leon analitza la descentralització fiscal, amb especial atenció al cas espanyol des d'una perspectiva econòmica i politològica. En el segon estudi premiat, "Au-delà de la nation unificatrice: plaidoyer pour le federalisme multinational", Alain G. Gagnon analitza la identitat nacional al Québec i a Catalunya i repassa els fonaments normatius del federalisme asimètric.

El Premi Josep Maria Vilaseca i Marcet, creat l'any 2006, vol contribuir al desenvolupament de la recerca sobre autonomies polítiques i sobre el federalisme. El guardó, que es convoca cada dos anys, porta el nom de qui va ser el primer director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Josep Maria Vilaseca i Marcet (1919-1995).

Recordatori

Acte: Lliurament del Premi Josep Maria Vilaseca
Dia:Demà, dimecres, dia 20 de juny
Hora:10.00 hores
Lloc: Palau Centelles (Baixada de Sant Miquel, 8). Barcelona.


Nota: Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de comunicació del DIREP: 93 552 61 08.