El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que “no cal dramatitzar” sobre les repercussions que la recusació del magistrat Pablo Pérez Tremps pot tenir sobre el futur de l’Estatut. “Cal prendre nota i posar de relleu la gravetat d’aquesta situació, però no cal dramatitzar”, ha dit el cap de l’Executiu català, que avui és de viatge oficial a Brussel·les.

El president ha afirmat que no es pot donar per suposat que la recusació del magistrat comporti inevitablement una sentència desfavorable per a l’Estatut. “De moment, l’Estatut no està qüestionat”, ha apuntat el president, que ha afegit que “no cal prejutjar un final, que jo crec que serà feliç per l’Estatut que el poble de Catalunya va votar”.

El president de la Generalitat ha reiterat el seu convenciment que l’Estatut “és constitucional”, per la qual cosa, “no cal tenir actituds absolutament i radicalment defensives, perquè ens assisteix la raó i estem en un Estat de Dret”. “Estic convençut que, tot i les maniobres, el PP no es sortirà amb la seva”, ha afegit.

El cap de l’Executiu català ha fet aquestes declaracions a Brussel·les on també ha manifestat la seva determinació de desplegar el més aviat possible les competències que preveu l’Estatut perquè Catalunya participi en la presa de decisions d’Espanya sobre polítiques europees.

 “Per al Govern de Catalunya aquesta serà una prioritat”, ha afirmat el president, que ha recordat que aquestes competències “s’han de desplegar i desenvolupar mitjançant la comissió bilateral (Estat-Generalitat) com preveu l’article 183 de l’Estatut”.

 El president Montilla ha visitat aquest matí la seu de la delegació del Govern català a Brussel·les i s’ha reunit amb els alts càrrecs catalans que treballen a la capital belga per repassar els temes prioritaris per a Catalunya dins les polítiques de la UE. Ja a la tarda, el president s’ha reunit amb el comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almúnia, acompanyat de la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón.

 El primer viatge oficial del president de la Generalitat a l’estranger acabarà amb la tradicional recepció d’Any Nou al conjunt de funcionaris catalans i espanyols que treballen a les institucions comunitàries.