25-1-2007

Durant la visita que el cap de l’executiu ha fet a la ciutat de Reus, on ha visitat l’Ajuntament i ha fet un discurs davant de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona

El president Montilla destaca “la necessitat que el Govern i l’oposició siguin capaços de treballar junts” en temes “essencials” pel país

• Assegura que els objectius de país requereixen “la complicitat i la col•laboració de tots, cadascú des del seu paper i la seva responsabilitat”

 

• El president català destaca que Catalunya pot presumir d’unes perspectives econòmiques engrescadores, perquè les exportacions en béns d’equipament estan substituint al consum com a motor del  creixement econòmic

• En matèria de treball, el cap de l’executiu declara que l’objectiu del Govern serà la seguretat en l’ocupació, tant des del punt de vista de l’estabilitat com de la seguretat laboral

• El president posa l’Acord Estratègic per a l’economia, com a exemple de la suma d’esforços en les grans qüestions de país per avançar amb rigor, eficàcia i garanties

• El president Montilla anuncia als empresaris canvis en l’organització de l’administració, perquè ha de pensar més en els ciutadans i no en si mateixa

El president de la Generalitat, José Montilla, ha manifestat avui a Reus, “la necessitat que el Govern i l’oposició siguin capaços de treballar junts en temes essencials com el desplegament de l’Estatut o els grans reptes que tenim com a país”.

El president s’ha referit a l’oferta de diversos pactes que aquest matí ha anunciat al president de CiU, Artur Mas, i ha assenyalat que fan referència  a objectius “com el de ser capaços d’integrar i gestionar la diversitat i la immigració; abordar el repte de la recerca; la gestió de les infraestructures, o fer front un problema social tan patent com l’habitatge”.

“La necessitat de complicitat i de col•laboració, cadascú des del seu paper i la seva responsabilitat, és una cosa que com a president de Catalunya tinc i tindré molt present”, ha assegurat el cap de l’executiu català.

Montilla ha recordat que la voluntat de sumar esforços és present també en molts ajuntaments, com en el cas de Reus, que ha posat com exemple de feina feta amb consens entre el consistori i les entitats veïnals.

Tot seguit, el president Montilla ha assistit a la VIII Nit de l’Empresari, organitzada per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona. En aquesta trobada, el cap de l’executiu català ha insistit en la necessitat de fer pactes per superar els “problemes i colls d’ampolla. I cadascú haurà de fer el que li pertoca. El Govern de la Generalitat el primer”. 

Amb tot, el president català ha posat com a exemple l’Acord Estratègic per a l’economia, del qual n’ha destacat els bons resultats obtinguts en els dos anys que porta en funcionament. “És un instrument que ha d’estimular el canvi de model productiu català davant el repte de globalització econòmica” -ha dit- perquè és un àmbit “de col•laboració, la suma d’esforços en les grans qüestions de país per avançar amb rigor, eficàcia i garanties”.

El president català ha destacat també la bona salut econòmica de Catalunya, que creix a un ritme superior al 3% anual i compta amb unes perspectives per enguany del 3,2%. Això significa, segons el president Montilla, que Catalunya “pot presumir d’unes perspectives engrescadores”. I ha afegit que aquest creixement s’està fent “sobre bases més sòlides i equilibrades, ja que les exportacions i les inversions en béns d’equipament prendran el relleu al consum com a motor del creixement”. El president diu que això implica un “canvi de patró que afavorirà la contenció de preus i, per tant, la competitivitat de les empreses catalanes que augmentaran les seves vendes a l’exterior, tot i el context de moderació de les economies europees”.

Aquesta bona marxa econòmica també està implicant un augment de l’ocupació que va créixer en el tercer trimestre de 2003 en un 4,3%, segons l’EPA. El president ha augurat “que aquests creixements es consolidaran de cara al 2007” i ha afirmat que “ara l’objectiu prioritari és la seguretat en l’ocupació, tant des del punt de vista de l’estabilitat com de la seguretat laboral”.

En la part final de la seva intervenció, el mandatari català ha fet un repàs de les actuacions del Govern a les comarques de Tarragona en matèria d’infraestructures, turisme, agricultura, medi ambient, investigació i recerca, i benestar i serveis socials. Així mateix, s’ha compromès a impulsar personalment el Pla Estratègic del Camp de Tarragona i a mantenir una reunió properament amb les organitzacions econòmiques, sindicals i la universitat, implicades en el projecte.

El president català també ha anunciat als empresaris que el Govern impulsarà canvis en l’organització de l’Administració pública per “fer-la més àgil, més moderna, més facilitadora de les iniciatives dels emprenedors”. “Ens hi hem posat amb determinació i en els propers mesos se’n veuran resultats positius. Aquesta és una tasca pendent. Ha de ser una administració que s’auditi, que estigui més pensada en els ciutadans que no en si mateixa”, ha assegurat.