15-6-2007

Acompanyat del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i de l’alcalde, Antoni Balmón, ha presidit la cloenda del curs escolar a l’IES Joan Miró de Cornellà

El president Montilla demana a la societat més confiança als professors, mestres i directors dels centres educatius

•    Destaca el gran nivell professional i pedagògic dels professors i demana més credibilitat i autoritat per aquest col·lectiu

•    Considera que s’ha de dotar els centres d’una major autonomia si es vol millorar la seva eficàcia

•    Afirma que el Govern fa una aposta clara i decidida per l’educació per a la qual no s’estalviaran idees, recursos ni esforços 

“Hem de demanar als alumnes, a les famílies i al conjunt de la societat un esforç addicional per contribuir i també atribuir el més alt grau de confiança social en els professors, els mestres i els equips de direcció dels centres educatius”, ha afirmat avui el president de la Generalitat, José Montilla, en el  decurs de la seva intervenció durant la cloenda del curs escolar 2006-2007 a l’Institut  d’Ensenyament Secundari Joan Miró de Cornellà de Llobregat.

A més, el president ha dit que si es vol millorar l’eficàcia de la gestió dels centres s’han de dotar també de més autonomia per poder tirar endavant projectes que puguin afavorir la millora del servei educatiu que presten. Així,  -ha afegit- “no serà possible l’autonomia de centres sense professors i mestres conscients del reconeixement social i institucional de la seva capacitat de decisió pedagògica i sense equips de direcció que puguin exercir amb rigor, amb autoritat i lideratge”.

En un altre moment de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha ressaltat l’esforç efectuat per l’administració catalana durant aquest curs i n’ha destacat l’increment de les plantilles de docents, l’esforç en la planificació de la formació professional i la posada en marxa del Pla per l’aprenentatge de l’anglès, entre d’altres.

D’altra banda, i pel que fa al proper curs, ha anunciat que la Generalitat augmentarà la xarxa educativa amb 66 nous centres. Pel president, aquestes accions demostren que el Govern català fa una aposta “clara i decidida per l’educació” i ha afegit que “en aquest terreny no estalviarem idees, ni recursos, ni esforços, amb determinació i diàleg”. En aquest sentit, s’ha referit a l’aplicació durant el proper curs de la nova Llei d’Educació, per a l’aprovació de la qual el Govern pretén “buscar el diàleg i el consens amb els diferents agents educatius, les institucions implicades i les diferents forces polítiques, a més dels mestres i professors”.

Finalment, el cap de l’Executiu català ha fet referència a l’acció del Govern de la Generalitat en matèria d’ensenyament destinada a ajudar els ajuntaments i ha recordat que un total de 89 municipis disposen d’aquest plans educatius d’entorn, que coordinen les accions educatives als municipis.

El president també ha tingut paraules de reconeixement per la tasca duta a terme pel professorat, del qual n’ha destacat “el gran nivell professional i pedagògic” i ha aprofitat l’ocasió per demanar també a la societat i la comunitat educativa que afrontin el repte “de la credibilitat i el de l’autoritat del professor i del mestre”.

A l’acte de cloenda del curs acadèmic, al qual també hi ha assistit l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, s’hi ha presentat el llibre del professor del centre Josep Otón, titulat “Totalitarisme, arrelament i nació en l’obra de Simone Weil”, que va ser guardonat amb el Premi Serra i Moret 2006. En acabat, el cap de l’Executiu català ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha assistit també a la presentació per part dels alumnes de 3r d’ESO del treball de crèdit de síntesi del curs.