3-2-2007

El cap de l’Executiu presideix la inauguració del Parc Arqueològic Mines de Gavà

El president Montilla diu que el Parc esdevindrà el principal centre d’interpretació del neolític de Catalunya

• El president de la Generalitat destaca que la inversió de 9 milions d’euros al projecte és una de les més importants dels darrers anys en patrimoni cultural.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que “el Parc de les Mines és, amb 9 milions d’euros, una de les inversions en patrimoni cultural més importants dels darrers anys a Catalunya”. El cap de l’Executiu català ho ha dit en el decurs de la inauguració del Parc Arqueològic Mines de Gavà, que ha comptat amb l’impuls de l’Ajuntament de Gavà i la col•laboració de la Diputació de Barcelona, els ministeris de Foment i de Cultura, i la Unió Europea.

Un treball en equip sobre el qual el president ha dit sentir-se’n“un ferm defensor”, perquè quan“som capaços d’arribar a acords, els resultats només poden ser bons”.

El president català ha assegurat que “el Parc disposa dels mitjans necessaris per esdevenir el principal centre d’interpretació del neolític del país”. El cap de l’Executiu ha elogiat el projecte i ha dit que és un“concepte modern que fa de l’equipament molt més que un museu: un espai de recerca i de divulgació de les arrels i de la memòria del territori i el país”.