19-6-07

(EMBARGAT FINS A LES 21.30 HORES)

Ho ha dit avui al sopar commemoratiu del 30è aniversari del XV Congrés d’UGTMCA

El president Montilla defensa un sindicalisme independent i autònom de la política i de qualsevol grup de poder

· El president ressalta que el nou Estatut és “l’instrument més potent que mai ha tingut Catalunya” i que ens permetrà avançar i superarnous reptes com la millora de les condicions laborals

· Destaca la contribució de Catalunya a l’enfortiment de les institucions democràtiques i del sindicalisme lliure

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advocat aquesta nit per “un sindicalisme independent i autònom de la política i de qualsevol grup depoder”. “Resta lluny l’època en la qual el sindicat era corretja de transmissió el partit- ha explicat. I ha afegit que “el sindicalisme i la política són dos cossos amb la seva pròpia personalitat i idiosincràsia, que es relacionen, es necessiten, col·laboren i de vegades xoquen”.

El cap de l’executiu ha fet aquestes afirmacions en el decurs del soparcommemoratiu del 30è aniversari del XV Congrés d’UGT- Metall, Construcció i Afins (MCA), que s’ha celebrat aquesta nit a l’edifici Maremàgnum.

El president ha recordat en el seu discurs els valors en els quals es basa el sindicalisme: la defensa i impuls dels drets bàsics: llibertat, justícia i igualtat; lacapacitat de transformar la societat, i especialment les condicions de feina, de vida idels sistemes de producció; i l’internacionalisme.

En aquest sentit, ha subratllat també que “el sindicalisme modern ja no esconforma només en aconseguir les millors condicions salarials, laborals i de qualitat de vida, sinó que participa activament en la vida col·lectiva, preocupant-se per l’educació i la formació dels joves, per la sanitat, o per lescondicions d’accés a l’habitatge”, entre altres temes.

Així mateix, ha felicitat la MCA per la seva capacitat d’innovar en matèria de negociació col·lectiva, que és un exemple per la resta dels sectors. I ha ressaltat que aquesta innovació posa de manifest la possibilitat de millorar la qualitat de l’ocupaciói la competitivitat de les nostres empreses, i que un “dels elements claus per
avançar en aquest sentit és la flexibilitat empresarial i la flexibilitat de lespersones”.

El president Montilla ha dit també compartir la preocupació de la societat per reduir els accidents laborals i ha fet una crida a treballar conjuntament per reduir-los,especialment en els sectors de la construcció i el metall on hi ha els índex més altsde sinistralitat.

En un altre moment del seu discurs, el president Montilla ha qualificat el nou Estatut de Catalunya com “l’instrument més potent que mai ha tingut Catalunya perorientar el seu present i futur”, i ha assegurat que aquesta norma “és una
contribució més de Catalunya a l’enfortiment de les institucions democràtiquesperquè amplia decisivament la nostra capacitat d’autogovern”. I ha afegit que amb el nou Estatut , Catalunya avançarà i superarà nous reptes, com “la millora deles condicions dels treballadors, un objectiu irrenunciable”.

El president català ha volgut recordar especialment el que fou secretari general de laFEMCA i artífex juntament amb “Lito” de la potent federació ugetista, ManuelGarnacho; també l’exsecretari general del sindicat del metall del Baix Llobregat,Antonio Garcia, i Florentino Rodríguez “Tino”, recentment traspassat i que va servicesecretari general del MCA de Catalunya.