19-02-2007


El Govern espanyol ha adquirit per al MNAC una important obra de Pablo Picasso

El president Montilla assistirà a l'acte d'incorporació de l'obra Dona amb barret i coll de pell de Picasso al MNAC

El president de la Generalitat, José Montilla, assistirà demà a l'acte d'incorporació de l'obra Dona amb barret i coll de pell de Pablo Ruiz Picasso al MNAC. A més del president, en l'acte intervindran el president del MNAC, Narcís Serra; el president d'Abertis, Isidre Fainé; la fillastra de Picasso, Catherine Huntin; i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. A l'acte també hi serà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Cultura i amb la conformitat del Ministeri d'Economia i Hisenda, ha comprat per la seva cessió al MNAC l'obra Dona amb barret i coll de pell (Marie-Thérèse Walter), pintada per Pablo Ruiz Picasso el 1937. Abertis ha traspassat l'obra a l'Estat en pagament de l'impost de societats, ja que la llei permet que es pugui satisfer el pagament de deutes tributaris amb béns del Patrimoni Històric Espanyol.

Per tal de poder mostrar aquesta obra en un marc més ampli, el MNAC ha gestionat el dipòsit d'una sèrie d'obres de Picasso i obrirà una sala dedicada al pintor en el recorregut de les cololeccions d'Art Modern. Aquest dipòsit, integrat per vuit obres, s'ha fet per un any.

A les 12 hores, es presentarà a la premsa la nova adquisició del museu a les Sales d'Art Modern del MNAC.


Recordatori
Tema: El president assisteix a l'acte d'incorporació d'una obra de Picasso al MNAC
Dia: Demà, dimarts, 20 de febrer

Acte: Incorporació de l'obra Dona amb barret i coll de pell de Picasso al MNAC
Hora:13.00 hores
Lloc: Sales d'Art Modern. MNAC. Palau Nacional de Montjuïc.