9-5-2007

Durant el lliurament dels premis “Cohesió Social i compromís cívic” de CC.OO Baix Llobregat

El president Montilla afirma que l’Estatut no és una quimera abstracta, sinó l’eina que Catalunya té i necessita per autogovernar-se

•    Recorda que l’Estatut no és un objectiu en sí mateix, sinó un instrument per millorar la vida dels ciutadans i afrontar el segle XXI “amb realisme”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que l’Estatut no és “una quimera abstracta”, sinó l’eina que Catalunya té i necessita per autogovernar-se.

En el lliurament dels premis a la cohesió social de CC.OO Baix Llobregat, el president ha fet una defensa de l’Estatut afirmant que “un país com Catalunya necessita tenir les eines adequades per actuar localment a partir de la consciència del món global. Avui aquesta eina la tenim –ha afegit-. És l’Estatut aprovat pel poble de Catalunya i que el Govern que presideixo ha començat a desplegar i aplicar”.

El cap de l’Executiu català ha volgut deixar clar també que l’Estatut no és un objectiu en sí mateix, sinó un instrument per avançar: “L’objectiu, no és una quimera abstracte, sinó que és la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans”, ha dit.

El president de Catalunya ha destacat, una vegada més, que l’Estatut aprovat el mes de juny passat dóna més instruments al Govern per intervenir en matèries prioritàries, com l’educació, les polítiques de suport a les famílies, els drets i deures dels ciutadans o la integració civil dels nouvinguts. “Amb aquest realisme hem d’encarar el segle XXI a Catalunya”, ha reblat.