3-2-2007

El cap de l’Executiu assisteix al lliurament de 53 habitatges de promoció municipal a Sant Just Desvern

El president Montilla afirma que l’accés a l’habitatge és un dels eixos prioritaris del Govern

El president de la Generalitat diu que un dels objectius del Pacte Nacional per l’Habitatge és que els propietaris puguin llogar el seu pis amb garanties

El president català, José Montilla, ha assegurat avui que l’accés a l’habitatge és un del eixos prioritaris del Govern de la Generalitat, perquè creu que actualment “és un dels reptes més importants que té plantejats la societat catalana”. El cap de l’Executiu català ho ha dit durant l’acte de lliurament de 53 pisos de promoció pública impulsats per l’Ajuntament de Sant Just Desvern. En el decurs del seu discurs, el president Montilla ha reconegut que “tenir un casa on viure dignament no és fàcil, i és per això que les administracions hi hem de treballar de valent. I al capdavant, el Govern de la Generalitat”, ha afirmat.

A més, el cap de l’Executiu ha assegurat que “l’habitatge és una de les principals preocupacions especialment pels joves”. En aquest sentit, el president ha dit que “els pares veuen com els seus fills es fan grans, i que les possibilitats d’emancipar-se són molt difícils, i és per això que hem d’actuar conjuntament per buscar solucions”.

Amb tot, el president Montilla ha explicat algunes de les actuacions que està duent a terme el Govern català en matèria d’habitatge. Així, ha afirmat que l’Executiu“promou la construcció de 50.000 d’habitatges protegits, la meitat dels quals són en règim de lloguer” i ha destacat que el Govern “ha proposat a totes les forces polítiques, els agents socials i als promotors un Pacte Nacional per l’Habitatge que permeti prendre mesures efectives amb el màxim consens possible”.

El cap de l’Executiu ha afirmat, també, que un dels objectius del Pacte Nacional per l’Habitatge “és que els propietaris puguin llogar el seu pis amb garanties”, amb la certesa que “l’habitatge estarà en bon estat”.  Finalment, també ha considerat necessari fer un esforç important en la tasca de rehabilitació.