19-7-2006

 

Aquest matí s’ha reunit amb els responsables de diverses ONG’s

El president Maragall referma la voluntat del Govern de prioritzar les actuacions en l’àmbit de la cooperació

 

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, s’ha reunit aquest matí amb representants de diverses ONG’s, amb els quals ha parlat, entre altres temes, sobre els resultats de la cooperació catalana i la relació d’aquestes entitats amb l’administració catalana. En aquesta sessió treball l’ha acompanyat el director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Àlex Masllorens.

 

En el decurs de la reunió, el cap de l’executiu català ha defensat la independència de les ONG i els ha demanat que no burocratitzin les seves estructures. L’Àlex Masllorens ha parlat sobre la coordinació entre l’ACCD i les ONG i els ha informat d’una propera campanya de sensibilització per explicar què és la cooperació i quins objectius té.

 

Els representants  de les ONGs, per la seva banda, han lloat l’actuació del Govern català en matèria de cooperació, tant per l’increment pressupostari que s’hi ha destinat, un total de 57 milions d’euros al 2006, com per la qualitat de les actuacions, i han destacat el procés participatiu de les seves entitats en el disseny del nou Pla Director de Cooperació. També han reclamat més finançament, tant en l’àmbit de la cooperació com el de la sensibilització; més atenció al teme de gènere i que s’arribi el 2010 al compromís del 0’7 % de despesa en cooperació.