27-6-2006

El president Maragall insta el Consell Consultiu a ser emblema de rigor i transparència de l’autogovern català

• Aquest matí ha pres possessió Antonia Agulló com a consellera del Consell Consultiu, la primera dona d’aquest organisme que ara compleix 25 anys

El president de la Generalitat ha demanat aquest matí als membres del Consell Consultiu que donin “l’embranzida necessària al Consell de Garanties Estatutàries per convertir-lo en emblema de rigor i de transparència de l’autogovern de Catalunya”. El cap de l’Executiu català ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de presa de possessió d’Antònia Agulló com a nova consellera d’aquest organisme, que ara compleix 25 anys, aquest matí al Palau de la Generalitat.

Antònia Agulló, la primera dona designada pel Parlament per ocupar una plaça de consellera del Consell Consultiu, és catedràtica de Dret Financer i Tributari i degana de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. També ha presidit el Consell Tributari de l’Ajuntament de Barcelona i ha estat directora del Centre d’Investigació Interuniversitari d’Estudis Fiscals (IDEF).

El cap de l’Executiu català, en el seu parlament, ha remarcat el paper “decisiu” que ha tingut el Consell Consultiu en el procés de tramitació estatutària en “blindar el text sortit del Parlament de qualsevol sospita d’error important aportant claredat i seguretat”. També ha volgut recordar que, amb l’entrada en vigor del nou Estatut, el consell Consultiu es transformarà en el Consell de Garanties Estatutàries, que a partir d’ara  vetllarà pel respecte dels drets establerts en el nou text estatutari jugant “un rol actiu per garantir l’efectivitat dels drets proclamats a l’Estatut”, ha explicat el president Maragall.

En un altre moment del seu discurs, el president de la Generalitat s’ha mostrat confiat que els membres del Consell preservin l’alt valor de la institució, “per tal que mai més – ha comentat el president Maragall - per tacticismes ni per conveniències polítiques, ningú s’atreveixi a qüestionar la seva veu i el seu dictamen”. El president de la Generalitat ha afegit que aquest és “el millor servei” que li poden retre a la democràcia i a les institucions d’autogovern.