17-1-2006

El president Maragall ha inaugurat aquest matí el segon Fòrum Econòmic Catalunya-Marroc, a Casablanca

“El projecte comú euromediterrani és el més important que la Unió Europea ha de portar en els anys propers”

“La prosperitat, l’estabilitat, el benestar i la pau a la regió mediterrània són avui una prioritat global”, ha afirmat aquest matí el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en l’acte inaugural del segon Fòrum Econòmic Catalunya-Marroc, que ha tingut lloc a Casablanca.

Pel president català “el projecte comú euromediterrani és el més important que la Unió Europea ha de portar en els anys propers“. “No podem tenir només polítiques defensives –ha explicat el mandatari català- que converteixin l’estret en un abisme, sinó que ha de ser un pont que uneixi totes dues bandes i que sigui un intercanvi de persones, però també de coneixements i de cultures”.

Pasqual Maragall ha destacat en el seu discurs l’aposta estratègica de Catalunya per reforçar els llaços amb el Marroc, que, ha dit, “està donant ja els seus fruits”. “Hem tornat al Marroc –ha subratllat el president- per fer balanç del treball fet”. I en aquest sentit ha recordat, entre altres, el recentment constituït Fons Europeu del Mediterrani, que compta ja amb 45 milions d’euros de pressupost, aportats per les administracions catalana, central i europea; la plataforma empresarial creada pel COPCA i la futura àrea d’aterratge que es crearà a Tànger.

El mandatari català també ha posat èmfasi en l’acord signat entre el govern del Marroc i Catalunya per construir a Tànger dos centres de formació professional en l’àmbit de l’hostaleria i la construcció.

El president Maragall ha inaugurat aquest matí el citat fòrum econòmic acompanyat del ministre marroquí de finances i privatització, Fathallah Oualalou; el conseller de Comerç, Turisme i Consum, Josep Huguet i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Prop d’un centenar d’empresaris catalans participen en aquesta trobada que es desenvoluparà avui i demà a Casablanca i a Tànger, ciutat on es visitarà la zona de la futura plataforma d’aterratge empresarial que instal•larà Catalunya amb el suport explícit del govern marroquí.