17-2-2006

El president Maragall es reuneix amb representants juvenils per debatre sobre l’ocupació laboral

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, s’ha reunit aquest  matí, al Palau de la Generalitat, amb representants d’entitats juvenils de l’àmbit del treball i l’ocupació, amb els quals ha analitzat i debatut sobre l’atur, l’accés al mercat de treball,  i la coherència laboral i formativa, entre altres temes.

En aquesta sessió de treball han participat representants dels sindicats CCOO, UGT i Unió de Joves Pagesos de Catalunya; d’entitats d’estudiants (Associació d’Estudiants Progressistes; Associació de Joves Estudiants de Catalunya; Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya) i d’associacions d’empresaris (Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya i Associació empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya), així com també la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Alícia Fernández, i representants dels Departament de Treball i de la Secretaria General de Joventut del Govern català.

Els contractes als joves, la manca d’autònoms autoocupats i les diferències salarials entre un jove i una persona de més edat han estat algunes de les qüestions plantejades pels representants juvenils. També s’ha parlat sobre la necessitat de polítiques transversals, més que accions fragmentades per col•lectius, i el coneixement dels joves de les regles del mercat de treball i els drets i deures dels treballadors.

El president Maragall ha explicat les polítiques que el Govern català està duent a terme per ajudar els joves a accedir al mercat laboral com per exemple els ajuts als joves emprenedors; el finançament de projectes i el foment de l’autoocupació cooperativa. També ha parlat sobre la prevenció dels riscos laborals, les accions en l’àmbit de la relació empresa-universitat i l’impuls dels cicles formatius i l’orientació professional.

Des de la vessant educativa, el president i els joves han reflexionat sobre el desajustos que alguns sectors denuncien entre l’oferta i la demanda del mercat professional. Els joves creuen que existeix un escàs reconeixement social dels cicles formatius i carreres tècniques i han mostrat també la seva preocupació sobre l’espai europeu superior i com es gestionarà.

 La reunió d’avui dóna continuïtat a les anteriors trobades que el president català ha mantingut amb joves per intercanviar impressions sobre diferents temes; la primera la va celebrar el març de 2005 amb el Secretariat del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, i la segona el 2 de maig de 2005 amb els joves que varen participar al Torn de Preguntes de TV3.

Nota: S’enviarà fotografia d’aquesta reunió