7-02-2006

El president Maragall i els alcaldes dels municipis de més de 40.000 habitants valoren la nova organització territorial

• El president s’ha compromès a buscar nous espais de diàleg entre la Generalitat i els ens locals

L’organització territorial i la col•laboració entre els ajuntaments i el Govern de la Generalitat han estat els dos principals temes tractats en la reunió que el president Pasqual Maragall ha mantingut aquest migdia amb els alcaldes dels municipis de més de 40.000 habitants.

A la reunió, que s’ha dut a terme al Palau de la Generalitat, han acompanyat al president el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.

Organització territorial

El president ha destacat que la “nova organització territorial” de Catalunya “es farà” però es portarà a terme “amb el debat i la col•laboració dels ajuntaments”.

Col•laboració del Govern amb els ens locals

El president català ha subratllat que “ara és el moment idoni per enfortir la col•laboració entre el Govern i els ajuntaments”. En aquest sentit, ha remarcat que “l’obsessió del nostre govern és resoldre els problemes quotidians de la gent”.

Els alcaldes dels municipis de més de 40.000 habitants han transmès al president que una de les seves màximes preocupacions és la combinació entre immigració, barris i habitatge. Responent a aquesta problemàtica, el cap del Govern català ha ressaltat la bona acollida de la Llei de Barris impulsada per la Generalitat i ha expressat la intenció del govern de seguir avançant en aquest camí.

El president ha manifestat la seva intenció de buscar nous espais de diàleg entre els ens locals i el Govern de la Generalitat. Els alcaldes dels municipis han reconegut la millora de les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat.

Estatut

Durant la reunió d’avui, el president també ha volgut parlar de la reforma estatutària i ha mostrat la seva confiança que el text tirarà endavant. En aquest sentit, els alcaldes han valorat de forma positiva les competències i els recursos previstos pel món local que es recullen al projecte de nou Estatut. El cap de l’executiu català ha remarcat un cop més el compromís del Govern pel que fa a la devolució de les competències als ajuntaments.

El president de la Generalitat s’ha compromès amb els alcaldes a mantenir amb periodicitat trobades com la d’avui.

Nota: S’envia fotografia de la trobada