22-5-2006

 El president Maragall diu que els ciutadans han de decidir si volen un Estatut de les persones, posat al dia

 • Ha presidit aquest migdia el conveni de finançament per l’ampliació de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, que suposa una inversió de 54 milions d’euros

 El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, acompanyat de la consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit aquest migdia, a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, la signatura del conveni de finançament de les obres de reforma i ampliació d’aquest centre sanitari, que suposarà una inversió de 54 milions d’euros. Prèviament a aquest acte, el president català ha anat també al Centre de Salut Mental que l’Hospital Sant Joan de Déu té a Sant Boi.

En el decurs d’aquesta visita a l’Hospital de Sant Boi, el president català ha volgut ressaltar que els serveis de salut mental són una prioritat de la política sanitària del Govern català. Ha explicat que s’està treballant per posar en marxa un nou model d’atenció, tal i com preveu el Pla de Salut Mental i Addicions. Aquest nou model contempla, entre altres accions, la prevenció en aquest àmbit; la universalització dels tractaments, i la plena integració social del malalt mental.

 A Sant Boi, el president Maragall ha visitat també els terrenys, adjunts al Centre de Salut Mental, on s’ubicarà el futur Hospital general de la zona, que és , segons ha dit el cap de l’executiu català, una de les prioritats del Pla d’Inversions en Equipaments de Salut, elaborat pel Govern. Aquest centre sanitari preveu atendre una població de 225.000 persones. Entre altres equipaments, disposarà de 292 llits; serveis de pediatria, ginecologia i obstetricia; UCI i Hospital de Dia.

 L’Estatut de les persones

 El cap de l’executiu català ha aprofitat el seu parlament a Sant Boi per parlar del referèndum del nou Estatut, que ha qualificat de “gran repte de la societat catalana”. Segons ha explicat el president, el 18 de juny el poble ha de decidir si vol canviar l’Estatut del 1979 per un Estatut posat al dia de les aspiracions i de les necessitats de la Catalunya del segle XXI; per un- ha dit- “Estatut de les persones, dels seus drets i dels seus deures”. Ha reiterat també que els esforços esmerçats en fer possible el nou Estatut no han estat en detriment del gran projecte social que anima l’executiu català, sinó bé al contrari “la nostra ambició nacional és, per sobre de tot, l’ambició social d’un país que vol ser més pròsper i cohesionat”, ha afirmat.